31-07-2020

Alle ARhus-afdelingen zijn de hele zomer open!

Deze zomer is er geen zomersluiting in onze afdelingen. Enkel op 2 feestdagen zijn we dicht: 21 juli en 15 augustus. Dit jaar kan je dus extra vaak lees-, kijk- en luistervoer komen inslaan!Lees meer

Afgelopen activiteiten

donderdag 26 maart 2020
Broodje ARhus: Stefan Blommaert over ‘De eeuw van Xi’ (UITGESTELD)
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Broodje ARhus: Stefan Blommaert over ‘De eeuw van Xi’ (UITGESTELD)

Voeding voor lichaam en geest tijdens je middagpauze. Bevlogen sprekers komen over de middag in ARhus hun verhaal brengen. Ons succesmenu? Een kom soep met brood, een portie passie en wilskracht, engagement en emotie. - Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW.

China is niet meer weg te denken uit het wereldnieuws. Dagelijks komen er nieuwe berichten over de groeiende Chinese aanwezigheid, op alle continenten. Overnames van noodlijdende bedrijven, investeringen in infrastructuurwerken, inplanting van Chinese vestigingen. Eigen research en ontwikkeling floreren. Chinese toeristen zijn alsmaar nadrukkelijker aanwezig in het straatbeeld.

Terwijl de Verenigde Staten afstand nemen van hun engagementen in de strijd tegen klimaatverandering, nemen de Chinezen – met hun vervuilde steden – steeds meer het voortouw als het gaat om de productie van schone energie.

China drukt zijn stempel op de wereldeconomie. En met die economische invloed wil het ook op cultureel en politiek vlak zijn stempel kunnen drukken.

Van democratisering is intussen geen sprake, integendeel, de almacht van de communistische partij is onder Xi Jinping alleen maar sterker geworden. Moeten we bang zijn, of de nieuwe realiteit aanvaarden?

China-expert Stefan Blommaert geeft ons een inkijk in het boeiende land en een blik op onze eigen toekomst.

Wanneer: donderdag 26 maart 2020 van 12u15 tot 13u15 (ARhus is gesloten maar opent graag de deuren voor deze activiteit)
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare
Toegangsprijs: €7 (€3,5 met een vrijetijdspas of European Disability Card), inclusief soep en snede brood
Inschrijven: jammer, volzet. Ook de wachtlijst is helemaal vol.

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.