13-08-2020

Alle ARhus-afdelingen zijn de hele zomer open!

Deze zomer is er geen zomersluiting in onze afdelingen. Enkel op 2 feestdagen zijn we dicht: 21 juli en 15 augustus. Dit jaar kan je dus extra vaak lees-, kijk- en luistervoer komen inslaan!Lees meer

Afgelopen activiteiten

maandag 30 maart 2020
ARhumenten: Joost Bonte over ‘De jeugd van tegenwoordig’ (UITGESTELD)
ARhus, De Munt 8, Roeselare
ARhumenten: Joost Bonte over ‘De jeugd van tegenwoordig’ (UITGESTELD)

De reeks ARhumenten wil je interesse wekken en goed informeren over bepaalde maatschappelijke en socio-culturele thema’s. ARhus nodigt interessante sprekers uit die jou boeien van begin tot einde, en verder. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW.

De jeugd van tegenwoordig: het is een terugkerende klacht van zij die niet meer jong zijn. Wat schuilt er achter deze boutade? Een wantrouwen of angst voor het onbekende? Een bedreiging van de rust?

Een stad is een mix van jong en oud, van oude en nieuwe Belgen, van mensen die al jarenlang in de stad wonen en zij die er pas hun intrek namen. Het is de kleine zakdoek waarop we samen leven, de publieke ruimte waar we elkaar gewild en ongewild ontmoeten. Hoe kunnen ouderen en jongeren elkaar vinden en begrijpen? Hoe kan het wantrouwen plaats ruimen voor vertrouwen?

Joost Bonte duidt de context waarin verschillende generaties met elkaar samenleven, toont waar de uitdagingen liggen en formuleert mogelijke antwoorden.

Joost Bonte ondersteunt sinds 2001 het straathoekwerk in Vlaanderen voor SAM, steunpunt Mens en Samenleving. Hij publiceert geregeld opiniestukken in tal van kranten en tijdschriften over het gevoerde beleid op vlak van welzijn en zorg. Hij is voorzitter van het Kortrijkse sociaal-artistieke gezelschap Unie der Zorgelozen.

Wanneer: maandag 30 maart van 19u30 tot 21u30 (ARhus is gesloten maar opent graag de deuren voor deze activiteit)
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare
Toegangsprijs: €7 (€3,5 met een vrijetijdspas of European Disability Card)
Inschrijven: kan vanaf 6 januari via het online inschrijvingsformulier.
Betalen kan online of aan de deur (maak je keuze op het formulier). Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of telefonisch op het nr 051 69 18 00.

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.