31-07-2020

Alle ARhus-afdelingen zijn de hele zomer open!

Deze zomer is er geen zomersluiting in onze afdelingen. Enkel op 2 feestdagen zijn we dicht: 21 juli en 15 augustus. Dit jaar kan je dus extra vaak lees-, kijk- en luistervoer komen inslaan!Lees meer

Afgelopen activiteiten

donderdag 20 februari 2020
Broodje ARhus: Dixie Dansercoer over zijn expeditie naar Antarctica
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Broodje ARhus: Dixie Dansercoer over zijn expeditie naar Antarctica

Voeding voor lichaam en geest tijdens je middagpauze. Bevlogen sprekers komen over de middag in ARhus hun verhaal brengen. Ons succesmenu? Een kom soep met brood, een portie passie en wilskracht, engagement en emotie. - Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW.

Dixie Dansercoer volgde een opleiding als vertaler-tolk en werkte 13 jaar als steward. Hij is een gewezen surfkampioen en amateur-triatleet.

Hij was de eerste Belg die zonder bevoorrading de Zuidpool overstak. Deze expeditie kreeg grote internationale weerklank en vond zijn neerslag in ‘De tanden van de wind’. In twee andere werken heeft Dansercoer het over expedities naar Groenland en Antarctica. Dat laatste boek, ‘De kleuren van wit’, schreef hij samen met zijn Amerikaanse echtgenote Julie Brown. Het vertelt omstandig en onomwonden over hun innerlijke drijfveren, vreugdes, ontgoochelingen en passies.

Momenteel houdt hij zich fulltime bezig met activiteiten in het verlengde van hun expeditie-ervaringen en natuurlijke, avontuurlijke levensstijl.

Wanneer: donderdag 20 februari 2020 van 12u15 tot 13u15
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare
Toegangsprijs: €7 (€3,5 met een vrijetijdspas of European Disability Card), inclusief soep en snede brood
Inschrijven: jammer, volzet. Mogelijk is er nog plaats op de wachtlijst

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.