13-08-2020

Alle ARhus-afdelingen zijn de hele zomer open!

Deze zomer is er geen zomersluiting in onze afdelingen. Enkel op 2 feestdagen zijn we dicht: 21 juli en 15 augustus. Dit jaar kan je dus extra vaak lees-, kijk- en luistervoer komen inslaan!Lees meer

Afgelopen activiteiten

vrijdag 6 maart 2020
Internationale Vrouwendag: over ondernemende vrouwen en diversiteit
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Internationale Vrouwendag: over ondernemende vrouwen en diversiteit

Je hebt een passie maar hebt nog wat koudwatervrees om je ondernemersdroom te realiseren?

Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag brengen we het verhaal van 3 krachtige vrouwelijke ondernemers die het heft in eigen handen namen. Journaliste en documentairemaakster Elien Spillebeen gaat in gesprek met 3 ondernemers met een migratieachtergrond over dromen, durven en doen.

  • Adelia Kodia startte een eigen pruikenzaak 'Hair by Londa'. Ze krijgt daarbij coaching via het Europese project SIREE van ARhus. Droom je zelf van een eigen zaak? Neem deel aan onze volgende startersworkshop op 27 april.
  • Hadisa Suleyman trekt als vrouwelijke ondernemer uit het Gentse het land rond om anderen te inspireren met haar ondernemersverhaal.
  • De derde vrouw in het gesprek die haar droom waarmaakte is Souad Abihi. Als verpleegkundige en suicidepreventieëxperte wil ze taboes in de geestelijke gezondheidszorg helpen doorbreken. Dit doet ze via de vzw HSHOEMA.

Kom luisteren naar de valkuilen die ze op hun pad tegenkwamen en de kracht die hen gaande houdt.

Een organisatie van VIVA - Okan Wereldklasse en Schakelklas - Moeders voor Vrede - Mama Kivu - Provincie West-Vlaanderen - ARhus - Lokaalmarkt - Markant - Femma en Stad Roeselare.

Wanneer: vrijdag 6 maart vanaf 20u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: via het online inschrijvingsformulier.
Betalen kan online of aan de deur (maak je keuze op het formulier). Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of telefonisch op het nr 051 69 18 00.

Meer activiteiten:

Expo Vrouwelijke ondernemers in de kijker

Wil je meer van Internationale Vrouwendag meepikken? Kom dan zeker op vrijdag 6 maart vanaf 14u langs op de Lokaalmarkt (De Coninckplein 3). Je ziet er o.a. de expo 'Vrouwelijke ondernemers in de kijker', tot stand gebracht door anderstalige leerlingen van OKAN Wereldklasse.

Wereldbuffet in Lokaalmarkt

Zin een culturele ontdekking? Dan kan je op 6 maart vanaf 17u30 in de Lokaalmarkt aanschuiven voor een werelds buffet met ondermeer hummus, rijst en kebab bereid door Maysam Alazzawi. De kostprijs bedraagt 14 euro voor volwassenen, 9 euro voor kinderen. Inschrijven kan via melanie@lokaalmarkt.be.

#HACKpodcast voor jongeren van 14-20 jaar

Praat, vraag, record en deel jouw mening over vrouwenrechten en racisme op vrijdag 6 maart van 16u tot 18u in het #HACKpand, De Munt 6, 8800 Roeselare. Meer info en inschrijven.

Femme Totale

Op zaterdag 7 maart staan de dames én shopping centraal in Femme Totale. Diverse BV’s/stylisten helpen je bij je keuzes in diverse winkels en er is ook een unieke Fashion & Styling Workshop met Jani. Hoe je tickets kan bemachtigen voor deze workshop? Hou de Facebook pagina Shopping & Centrum Roeselare (en die van de winkels) nauwlettend in de gaten.


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.