23-05-2021

Sluitingsdagen in mei

ARhus is gesloten op 1, 13 en 24 mei. Verder houden we de gewijzigde openingsuren van ARhus De Munt nog aan. Onze sluitingsdagen vind je steeds terug op www.arhus.be/sluitingsdagen of via de openingsuren op deze site. Voor wie materialen moet terugbrengen hebben we enkele tips. Lees meer

Afgelopen activiteiten

dinsdag 19 mei 2020
Zorgen voor morgen: versterk je veerkracht in coronatijden!
online
Zorgen voor morgen: versterk je veerkracht in coronatijden!

We worden met zijn allen uitgedaagd om - op zijn minst voorlopig - onze manier van leven aan te passen en dit verloopt bij niemand zonder emotionele ‘slag of stoot’.
‘Veerkracht’ is een term uit de psychologie die aangeeft hoe we ons kunnen aanpassen aan onverwachte en onverhoopte veranderende situaties. ‘Tegen een duw kunnen’ dus en er iets uit leren, want veerkracht kan ook persoonlijke groei met zich mee brengen.
Uit het coronaverhaal blijkt dat onze veerkracht eigenlijk beter is dan we zelf dachten of vreesden. Toch is het een dagelijkse uitdaging voor elk van ons aangezien veel gebruikelijke manieren van ermee omgaan ineens niet meer vanzelfsprekend zijn. In deze infosessie van een uur worden ideeën aangebracht waarmee je nadien zelf aan de slag kan.

De insteek is dat veerkracht het resultaat is van het omgaan met negatieve emoties én van het onderhouden en bewerkstelligen van positieve emoties. Negatieve emoties zoals angst en somberheid gaan veelal gepaard met piekeren en leiden tot lusteloosheid. De psychologie heeft een aantal beproefde manieren om daar zinvol mee om te gaan, die worden concreet voorgesteld. Ook voor het beleven en opbouwen van positieve emoties zijn er heel wat interessante methoden ontwikkeld die nu zeker zinvol ingezet kunnen worden.

Jan Callens, klinisch psycholoog en gedragstherapeut verbonden aan de Sint-Jozefskliniek Pittem en Surplus² geeft je via Facebook live tips om je veerkracht in coronatijden te versterken.

I.s.m. Surplus2

Wanneer: dinsdag 19 mei van 20u tot 21u
Waar: volg deze infosessie via de Facebookpagina van ARhus op je smartphone, tablet of laptop.
Kostprijs: gratis
Inschrijven: niet nodig

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring