02-04-2021

Sluitingsdagen in april en mei

ARhus is gesloten op paasmaandag 4 april en op 1,13,23,24 mei. Onze sluitingsdagen vind je steeds terug op www.arhus.be/sluitingsdagen of via de openingsuren op deze site. Voor wie materialen moet terugbrengen hebben we enkele tips. Lees meer

Afgelopen activiteiten

donderdag 1 oktober 2020 - zaterdag 10 oktober 2020
10-daagse van de Geestelijke Gezondheid: Spoel je shit door
ARhus, De Munt 8, 8800 Roeselare
10-daagse van de Geestelijke Gezondheid: Spoel je shit door

Vlamingen staan in binnen- én buitenland bekend als "binnenvetters". Ben jij er ook één? Zo’n 1 op 3 mensen krijgt het in de loop van hun leven psychisch moeilijk. Dat we met z’n allen binnenvetters zijn en niet altijd makkelijk met iemand delen wat er in ons hoofd en hart woelt, maakt het extra belangrijk om genoeg stil te staan bij onze mentale gezondheid. Dat we niet altijd de tijd nemen om te luisteren naar elkaar ook.

Je slecht voelen is kak. Spoel je shit door!

Hoe gaat het écht met jou?

Kan jij bij iemand terecht als je je slecht voelt?

Zorgpunt N en ARhus bundelen hun krachten om een actie op poten te zetten tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Want je slecht voelen is kak. En erover praten met vrienden, familie of iemand anders helpt. Zoek de hulp die jij nodig hebt en spoel je shit door!

  • Spot één van de 5 werftoiletten in het centrum van Roeselare, neem een selfie en help ons zo deze belangrijke boodschap te verspreiden.
  • Of surf naar onze Facebookpagina, tag je ‘partner in shitty times’ met wie je altijd kan praten en maak kans op een heerlijke verrassing.

Een samenwerking van ARhus en Zorgpunt N

Claim een bank

De talentvolle jongeren van #HACK nodigen hun buurtbewoners op de Munt op zaterdag 3 oktober uit voor een coronaveilige babbel. Vanaf 13u treden de jongeren van #HACKapella op met liedjes over veerkracht en gaan we met jong en oud in gesprek over psychisch welzijn. Want iedereen voelt zich soms slecht. Vond je het de afgelopen maanden lastig en zoek je een veilige plek om te ventileren? Meet us in onze pop-up living op de stoep van #HACKpand!

Ook Surplus², de Kom-Af en de Bieweg claimden en pimpten bankjes in het hart van Roeselare om aandacht te vragen voor mentaal welzijn en veerkracht. Benieuwd? In het onthaal van ARhus vind je een wandelkaartje dat je langs alle bankjes gidst!

Een samenwerking van Stad Roeselare, #HACK, de jongerenwerking van ARhus, Kom-Af, Surplus² en De Bieweg

Jason draagt voor: over zelfmoord

Kamp je zelf wel eens met zelfmoordgedachten of heb je het gevoel dat het je soms allemaal te veel wordt? Jason spreekt, schrijft en praat erover. Voor de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid draagt hij enkele van zijn gedichten voor op video. Zo hoopt hij dit thema bespreekbaar te maken en geeft hij aan andere mensen de volgende boodschap: je bent niet alleen. Ben je benieuwd naar het resultaat? Volg Deniza ARhus op Facebook of deniza_HACK op Instagram. Je wilt het niet missen.

I.s.m. #HACK, de jongerenwerking van ARhus

Unieke t-shirtcollectie van Twoape en #HACK

Ook dit jaar slaan #HACK en St. Jozef Pittem de handen in elkaar. De Jongeren van Twoape willen in het #HACKpand een eigen T-shirtreeks ontwerpen waarin hun beleving centraal staat. Vaak worden jongeren die begeleiding krijgen in hun dagelijkse leven geconfronteerd met onbegrip, schaamtegevoelens of discriminatie. De collectie wil de maatschappij daar bewust van maken én de hand reiken om het anders te doen.

I.s.m. #HACK, de jongerenwerking van ARhus en Twoape

Wandellust #VANRSL

Met Wandellust #VANRSL wil Roeselare zoveel mogelijk inwoners aan het wandelen zetten. Wandelen kost niets en kan je overal doen, alleen of in gezelschap. Het is goed voor lichaam en geest en hip voor jong en oud. Tijdens de 10-daagse kan je in je bubbel wandelen langs de verschillende bankjes en ‘Spoel je shit door’-werftoiletten. Tijdens deze wandeling kan je ook op verschillende plaatsen luisteren naar verhalen die je even laten stil staan en doen nadenken. De flyer met daarop de wandelroute kan je tijdens de 10-daagse ophalen in ARhus.

Een actie van Stad Roeselare

Nood aan een gesprek of vragen over mentale gezondheid?

Therapeuten Melissa Schaessens, Nele Vandesompele en Stephanie Janssens van Zorgpunt N staan voor je klaar! Neem contact op via info@therapeutischzorgpuntn.be of bel 051 80 50 80.

Stad Roeselare maakte een Wegwijs in geestelijke gezondheid. Hier vind je het overzicht met contactgegevens van organisaties die je kunnen helpen als je het even niet meer ziet zitten.

Ook interessant: in Roeselare staan eerstelijnspsychologen voor jou klaar als je je slecht, angstig of verdrietig voelt. (Doorverwijzing via je huisarts is noodzakelijk.) Ook startte er recent een project rond geestelijke gezondheid gericht naar 65-plussers. Alle informatie vind je op de website van de stad.