02-04-2021

Sluitingsdagen in april en mei

ARhus is gesloten op paasmaandag 4 april en op 1,13,23,24 mei. Onze sluitingsdagen vind je steeds terug op www.arhus.be/sluitingsdagen of via de openingsuren op deze site. Voor wie materialen moet terugbrengen hebben we enkele tips. Lees meer

Afgelopen activiteiten

donderdag 1 oktober 2020
Joost Bonte over ‘De jeugd van tegenwoordig’
Online
Joost Bonte over ‘De jeugd van tegenwoordig’

De jeugd van tegenwoordig: het is een terugkerende klacht van zij die niet meer jong zijn. Wat schuilt er achter deze boutade: een wantrouwen of angst voor het onbekende? Een bedreiging van de rust?

Een stad is een mix van jong en oud, van oude en nieuwe Belgen, van mensen die al jarenlang in de stad wonen en zij die er pas hun intrek namen. Het is de kleine zakdoek waarop we samen leven, de publieke ruimte waar we elkaar gewild en ongewild ontmoeten. Hoe kunnen ouderen en jongeren elkaar vinden en begrijpen? Hoe kan het wantrouwen plaats ruimen voor vertrouwen?

Joost Bonte duidt de context waarin verschillende generaties met elkaar samenleven, toont waar de uitdagingen liggen en formuleert mogelijke antwoorden.

Joost Bonte wordt "de vader van de straathoekwerkers" genoemd. Tot voor kort was hij coördinator van het straathoekwerk in Oost- en West-Vlaanderen voor SAM, steunpunt Mens en Samenleving. Hij publiceert geregeld opiniestukken in kranten en tijdschriften over het gevoerde beleid op vlak van welzijn en zorg. Hij is voorzitter van het Kortrijkse sociaal-artistieke gezelschap Unie der Zorgelozen.

Tijdens deze online lezing kan je in het chatvenster terecht met al je digitale vragen! Heb je op voorhand al vragen voor de spreker? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit formulier.

I.s.m. Vormingplus MZW.

Wanneer: donderdag 1 oktober van 19u30 tot 21u30
Waar: online. We bezorgen jou via mail verdere info hoe je kunt inloggen op de online lezing.
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: via het online inschrijvingsformulier

Goed om te weten: Zorg dat je erbij bent, want je kan de sessie enkel dan volgen. De online lezing zal achteraf niet meer beschikbaar zijn.

 


 Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.