02-04-2021

Sluitingsdagen in april en mei

ARhus is gesloten op paasmaandag 4 april en op 1,13,23,24 mei. Onze sluitingsdagen vind je steeds terug op www.arhus.be/sluitingsdagen of via de openingsuren op deze site. Voor wie materialen moet terugbrengen hebben we enkele tips. Lees meer

Afgelopen activiteiten

donderdag 19 november 2020
Dirk Barrez over 'Onze welvaart van morgen'
online
Dirk Barrez over 'Onze welvaart van morgen'

Het is goed leven in de welvaartsstaten. Maar dat goede leven loopt tegen de eindigheid van onze aarde aan. Klimaatverandering, uitputting van grondstoffen, hongersnood, ongelijkheid, falende economie, afwezige overheid, oorlogen, de vluchtelingencrisis... We doorboren in ijltempo vele grenzen van wat aarde, samenleving en democratie kunnen verdragen. Zo belanden we in een wereld waarin het moeilijk en onaangenaam leven is.

Zitten we gevangen in het perfecte dilemma? Of sociaal rechtvaardig zijn en de planeet opblazen, of ecologisch duurzaam met miljarden mensen in armoede? Dirk Barrez verdedigt van niet. De uitweg is TRANSITIE, snel omschakelen naar een betrouwbare, stabiele economie die welvaart creëert met tien keer minder broeikasgassen en materiaalgebruik tegen 2050. Dat wordt een fantastische tocht.

Deze voordracht is voor iedereen die geeft om de toekomst en opbouw van duurzame leefsystemen. Samen met jou werpt Dirk Barrez licht op de uitdagende weg naar een economie en samenleving die sociaal, ecologisch en democratisch zijn. Ze creëren welvaart en welzijn binnen de ecologische grenzen van onze planeet en voldoen aan de gerechtvaardigde aanspraken van alle mensen. Burgers en samenlevingen verwerven greep op hun nieuwe sociaalecologische en democratische economie.

Dirk Barrez was 20 jaar vrt-journalist en één van de stuwende krachten achter Panorama en Terzake.

Tijdens deze online lezing kan je in het chatvenster terecht met al je digitale vragen! Heb je op voorhand al vragen voor de spreker? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit formulier.

I.s.m. Vormingplus MZW

Wanneer: donderdag 19 november 2020 van 19u30 tot 22u30
Waar: online. We informeren je via mail hoe je kunt inloggen op de digitale lezing.
Kostprijs: gratis
Inschrijven: vóór 19/11 om 12u via het online inschrijvingsformulier

Goed om te weten: Zorg dat je erbij bent, want je kan de sessie enkel dan volgen. De online lezing zal achteraf niet meer beschikbaar zijn.

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring