10-10-2021

VACATURE: HR verantwoordelijke M/V/X (80%)

Voor de verdere ontwikkeling en ondersteuning van het personeelsbeleid van ARhus gaan we op zoek naar een HR verantwoordelijke. Deze M/V/X zal deel uitmaken van het directieteam en wordt verantwoordelijk over verschillende HR processen zoals rekrutering en selectie, onboarding, talentontplooiing, competentieontwikkeling, evaluatiecycli en reward management. Ben of ken jij de geknipte persoon? Solliciteren kan tot 10 oktober 2021. Lees meer

Afgelopen activiteiten

zaterdag 21 november 2020 - zondag 29 november 2020
Voorleesweek 2020
Alle ARhus afdelingen, 8800 Roeselare
Voorleesweek 2020

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek (21 – 29 november) - maar eigenlijk het hele jaar door - zet ARhus samen met Iedereen Leest het belang én het plezier van voorlezen in de kijker.

Ouders, jullie zijn cruciaal voor de leesopvoeding en het leesplezier van jullie kind(eren)! Zo blijkt uit onderzoek. Maar ouders staan er niet alleen voor. Grootouders, broers, zussen, leerkrachten, bibliotheekmedewerkers, … laten we met z’n allen voorlezen. Lezers maak je samen!

ARhus prikkelt je oren

Kom je tijdens de Voorleesweek langs in onze afdeling op De Munt, in Rumbeke of in Beveren? Luister dan goed, want af en toe, hier en daar verrast een voorlezer je met een fijn, prikkelend of verrassend streepje voorleeswerk.

ARhus daagt je uit

ARhus daagt (voorlees)ouders uit om meer voor te lezen! Haal je spaarkaart vanaf begin november in één van de afdelingen. Telkens wanneer je voorleest, mag je (voorlees)kind een vakje aankruisen op je spaarkaart. Is ze vol? Goed gedaan! De start van een nieuwe traditie?! Bovendien maak je kans op een gezelschapsspel als je jouw volle spaarkaart voor 13 december inlevert in één van onze afdelingen. Schrijf zeker ook je naam en telefoonnummer op de achterzijde, zodat we je kunnen contacteren als je wint.

Geraak je niet in ARhus, dan kan je de spaarkaart ook online downloaden.

Waarom voorlezen? 3 redenen!

1/ Kinderen die vroeg kennismaken met boeken zijn taalvaardiger, lezen sneller en rekenen beter.

2/ Verhalen zorgen voor plezier, een hele dag lang: voor het slapengaan, ’s ochtends bij het wakker worden of ’s middags.

3/ Samen in een boekje kijken, versterkt jullie band. Creëer levenslange herinneringen aan warme momenten en geborgenheid! 

Jeugdauteurs lezen live voor uit hun boek

Elke dag van de Voorleesweek leest een auteur om 17u voor op de Facebook-pagina van Iedereen Leest. Hieronder zie je de planning van de eerste vier momenten, maar er volgt nog meer! We kunnen alvast vertellen dat o.a. Tom Schamp en Joke van Leeuwen nog op het programma staan. De filmpjes zijn om 17u live te volgen, maar je kan ze er ook later nog herbekijken.

Webinars: interactief voorlezen voor de allerjongsten

Boekstart organiseert twee webinars over interactief voorlezen. Hoe gaat dat in zijn werk, dat interactief voorlezen? Welke boeken kies je best en welke thema's breng je aan bod?

Voorleestips 2020

Hier vind je inspirerende voorleesboekentips voor kinderen tussen 0 en 15 jaar, én voor ouderen.

Deze gedichtenbundels zijn leuk om voor te lezen:

Ook de lijsten van vorig jaar zitten boordevol voorleesplezier:

Meer boekentips vind je op onze catalogus of op www.boekenzoeker.be

De voorleesboekenkast 

Wat zijn de favoriete voorleesboeken van bekende Vlamingen? Hoe ziet hun voorleesritueel eruit? In de reeks 'De voorleesboekenkast' van Iedereenleest vind je warme verhalen van bekende voorlezers zoals Cathérine Vandoorne, Wim Oosterlinck en Heidi Lenaerts.

I.s.m. Iedereenleest

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

vlieg Vlieg wijst de hele familie de weg naar muziek, theater, film, dans en nog veel meer vrijetijdsactiviteiten.