02-04-2021

Sluitingsdagen in april en mei

ARhus is gesloten op paasmaandag 4 april en op 1,13,23,24 mei. Onze sluitingsdagen vind je steeds terug op www.arhus.be/sluitingsdagen of via de openingsuren op deze site. Voor wie materialen moet terugbrengen hebben we enkele tips. Lees meer

Afgelopen activiteiten

dinsdag 10 november 2020
Alle vragen over de Coronalert app beantwoord – live sessie met dr. Gouhie
online
Alle vragen over de Coronalert app beantwoord – live sessie met dr. Gouhie

Coronalert is een gratis app die helpt om de verspreiding van het coronavirus in België te vertragen. De app waarschuwt je wanneer je in contact gekomen bent met een besmet persoon en geeft advies over hoe je jezelf en anderen kan beschermen. En dit alles anoniem.

Heb je de app nog niet geïnstalleerd? Heb je vragen of bedenkingen bij het nut of het gebruik van de app? Volg dan zeker de gratis Facebook live sessie op dinsdag 10 november om 20u. Huisarts dr. Gouhie zal uitleg geven over de app en al jouw vragen beantwoorden! Hij is niet alleen het medische aanspreekpunt COVID19 voor de eerstelijnszone midden West-Vlaanderen, maar ook verantwoordelijke ICT voor de Huisartsenkring Midden-West Vlaanderen.

Heb je de app al geïnstalleerd? Super! Maar weet je nog niet 100% hoe hij werkt? Of wil je er nog meer over te weten komen? Ook voor jou kan het interessant zijn om mee te volgen! Iedereen is welkom! Nodig dus zeker je Facebookvrienden uit.

Herbekijk de online infosessie hierboven. 

Wil je al de app installeren? Op coronalert.be lees je hoe je dit doet. Je vindt er ook antwoorden op veelgestelde vragen.

Met vragen over de app kan je ook terecht op de algemene infolijn: bel het gratis nummer 0800 14 689.

Voor meer info over corona en de maatregelen kan je terecht op www.info-coronavirus.be, en op de website van de stad www.roeselare.be/corona en op www.wablieft.be/nl/corona-in-eenvoudige-taal

Deze sessie wordt georganiseerd door ARhus, dokter Gouhie, AZ Delta, Eerstelijnszone Midden WVL, Logo Midden-West-Vlaanderen, Open School en Stad Roeselare.

Foto: Photo art MV

Wanneer: dinsdag 10 november 2020 om 20u
Waar: op de Facebookpagina van ARhus
Kostprijs: gratis
Inschrijven: niet nodig. Je kan wel op het Facebookevenement van ARhus aanduiden dat je gaat. Nodig ook je Facebookvrienden uit. Ook als je zelf geen persoonlijk Facebookprofiel hebt, kan je de live sessie volgen.

 

Hoe kan je de sessie meevolgen?

Er zijn verschillende mogelijkheden die verschillen naargelang het toestel dat je gebruikt. Het maakt ook een verschil of je al dan niet zelf een Facebookprofiel hebt.

Op je computer:

- Surf naar www.facebook.com/ARhus.Roeselare/live
- Scroll naar beneden tot je bij ‘nu bezig’ de video ziet die aangeduid is met de knop LIVE.
- Maximaliseer de video door erop te klikken.
Ook wanneer je zelf geen Facebookprofiel hebt, kan je deze werkwijze volgen. Je zal een pop-up venster zien dat jou vraagt om een account aan te maken. Je kan dit negeren door op ‘niet nu’ te klikken.

Op je smartphone of tablet – indien je zelf een Facebookprofiel hebt:

- Open de Facebook app. 
- Zoek ‘ARhus.Roeselare’ via het zoekvenster (vergrootglas). 
- Open deze pagina door op 'ARhus.Roeselare' te tikken met je vinger.
- Scroll naar beneden tot je de video ziet die aangeduid is met de knop LIVE of het bericht dat begint met ‘ARhus is nu live’. 
- Maximaliseer de video door erop te tikken met je vinger.

Op je smartphone of tablet – indien je zelf geen Facebookprofiel hebt:

- Open je de app waarmee je op het internet surft, bv. Google Chrome, Safari, … 
- Type www.facebook.com/ARhus.Roeselare/live/ in de adresbalk. 
- Scroll naar beneden tot je bij ‘nu bezig’ de video ziet die aangeduid is met de knop LIVE. 
- Maximaliseer de video door erop te klikken. 
- Je zal een pop-up venster zien dat jou vraagt om een account aan te maken. Je kan dit negeren door op ‘niet nu’ te klikken.  

 Privacyverklaring