28-07-2018

VACATURES: communicatiemedewerker en projectmedewerker jongeren

Ter versterking van ons team is ARhus op zoek naar een communicatiemedewerker en een projectmedewerker jongeren. Word jij onze nieuwe collega? Kandideer voor 28 juli!Lees meer

ARhus verbouwt

Naast stof tot nadenken biedt het ARhus Café de komende maanden vooral veel stof! ARhus gaat voor een nieuwe invulling van de eerste verdieping. Op 15 september volgt de feestelijke opening van het vernieuwde ARhus Café.

Doel: kruisbestuiving stimuleren

Vanaf 5 maart 2018 ondergaat het ARhus Café een volledige metamorfose – een facelift die de naam ARhus Café alle eer zal aandoen. 

Geïnspireerd door het principe van kruisbestuiving werkte het consortium van belevingsbureau Gelotology en architectenbureau Inside een mooi concept uit. Het nieuwe ARhus Café zal de volledige werking van ARhus in de kijker zetten én perfect aansluiten op de nieuwe conferentieruimte ARgora. Het zal ons dus ook toelaten het stijgend aantal bezoekers beter te verwelkomen.

De ambitie van het ARhus-bestuur is om met het nieuwe café een centraal ontmoetingspunt in de stad en regio te creëren. Zo ondersteunt het hele gebouw de ARhus-missie om kruisbestuiving tussen mensen, ideeën en kennis te stimuleren.

Betere catering en beleving

De keuken en cateringuitrusting worden uitgebreid. Zo kunnen we beter inspelen op de stijgende vraag naar eventcatering bij activiteiten in de conferentieruimte.

Begin maart start ook de procedure om een uitbater voor het vernieuwde ARhus Café aan te stellen. Die zal bekend zijn op 1 september 2018.

Ook het belevingsaspect wordt op een hoger niveau getild. Het vernieuwde interieur zal zowel de reguliere bezoekers als de gebruikers van de conferentie-en vergaderfaciliteiten kunnen bekoren!

Aangepaste presentatie collectie

De eerste verdieping wordt volledig voorzien voor het nieuwe ARhus Café. De collectie die tot nu toe op deze verdieping stond uitgestald, wordt verdeeld over de andere verdiepingen. Deze wijzigingen blijven ook na de werken van kracht.

  • De aanwinsten die je tot nu toe op de Nieuwmarkt vond, verhuizen naar de respectievelijke verdiepingen.
  • Voor de kranten en tijdschriften komt er een leeshoek op verdieping +4.
  • De reservaties verhuizen naar het onthaal op de verdieping -0
  • De themacollectie voor het onderwijs verhuist naar de voormalige lockerruimte op verdieping -0.
  • De lockers verhuizen op hun beurt naar verscheidene verdiepingen.

Tijdens de werkzaamheden in het ARhus Café wordt ook de presentatie van deze collectie op de verdiepingen aangepast.

Praktisch

Vanaf 5 maart tot en met 14 september is de volledige eerste verdieping van ARhus afgesloten. Dit om de werken zo vlot mogelijk te laten verlopen. De reorganisatie zal  duidelijk aangeduid zijn.

Het café is ook volledig gesloten tijdens deze periode. Het Verzonken Kasteel is op aanvraag wel beschikbaar voor catering van groepen.

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail of spreek gerust een medewerker aan tijdens je bezoek. We helpen je graag verder!

En noteer alvast in je agenda: Op 15 september 2018 feestelijke opening voor iedereen!