12-01-2021

Bepaal mee de publiekswinnaar JUNIOR STADSDICHTER 2021

In Roeselare gaan we voor de vijfde keer op rij op zoek naar een nieuwe, jonge, Junior Stadsdichter voor de editie 2021. Een project van ARhus en Stad Roeselare. Onze jury selecteerde een top vier uit de maar liefst 319 ingezonden gedichten, alsook wie de winnaar wordt. Maar, hiermee is de wedstrijd nog niet afgelopen. Jij kan mee bepalen wie de publieksprijs Junior Stadsdichter #VANRSL 2021 in de wacht sleept! Lees meer

Junior Stadsdichter 2020

31-01-2020

De winnaars zijn gekend! Babette Hoornaert, leerlinge uit het 6de leerjaar van de Vikingschool, mag zich nu een heel jaar 'Junior Stadsdichter 2020' noemen. Daan De Keyzer uit het 5de leerjaar van de Spanjeschool won de allereerste publieksprijs. Beide winnen ze een workshop Slam Poetry in ARhus voor de hele klas, met achteraf pannenkoeken en chocolademelk in het ARhus Café.

Junior Stadsdichter is een dichtwedstrijd voor kinderen van het 5de en 6de leerjaar. Tijdens workshops in de Roeselaarse scholen toverden maar liefst 400 dichtertjes gedichten rond het thema KOERS uit hun poëtische pennen.   

De vakkundige jury selecteerde eerst 5 gedichten die kans maakten op één van de twee titels. Inderdaad, twee, want dit jaar was er niet enkel een juryprijs maar ook een publieksprijs!

De prijzen werden uitgereikt op Gedichtendag in KOERS, Museum van de Wielersport.