02-06-2020

Het ondernemersvirus te pakken? Tips tijdens corona voor startende ondernemers

Heb je al een tijdje een lumineus idee om een eigen zaak te starten? Wil je jezelf ontplooien en lonkt het ondernemerschap, maar heb je nog een extra duwtje in de rug nodig? Onze collega Carmen zet enkele tips voor jou op een rijtje.Lees meer

Junior Stadsdichter 2020

31-01-2020

De winnaars zijn gekend! Babette Hoornaert, leerlinge uit het 6de leerjaar van de Vikingschool, mag zich nu een heel jaar 'Junior Stadsdichter 2020' noemen. Daan De Keyzer uit het 5de leerjaar van de Spanjeschool won de allereerste publieksprijs. Beide winnen ze een workshop Slam Poetry in ARhus voor de hele klas, met achteraf pannenkoeken en chocolademelk in het ARhus Café.

Junior Stadsdichter is een dichtwedstrijd voor kinderen van het 5de en 6de leerjaar. Tijdens workshops in de Roeselaarse scholen toverden maar liefst 400 dichtertjes gedichten rond het thema KOERS uit hun poëtische pennen.   

De vakkundige jury selecteerde eerst 5 gedichten die kans maakten op één van de twee titels. Inderdaad, twee, want dit jaar was er niet enkel een juryprijs maar ook een publieksprijs!

De prijzen werden uitgereikt op Gedichtendag in KOERS, Museum van de Wielersport.