15-08-2019

Vakantieuitlening

Ga zorgeloos je vakantie tegemoet met je uitgeleende boeken of cd's. De meeste materialen kan je tijdens de zomervakantie immers vijf weken houden in plaats van drie.Lees meer

Kalenderdetail

maandag 14 januari 2019
Khalid Benhaddou: mondiale verlichting van de islam, where east meets west
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Khalid Benhaddou: mondiale verlichting van de islam, where east meets west

Samenleving in dialoog

In de vorige eeuw werd 'het einde van de grote verhalen' verkondigd. De grote levensbeschouwingen hadden hun uitstraling en aantrekkingskracht verloren en zouden een stille dood sterven. Maar hoe ziet de situatie eruit in de 21ste eeuw? Welke plaats hebben levensbeschouwingen in onze samenleving vandaag? En hoe verhouden ze zich tot elkaar?

We onderzoeken gedurende vier avonden wat de eigenheid van de islam, de protestantse kerk, het vrijzinnig humanisme en de katholieke kerk is. Eminente sprekers staan stil bij de actuele uitdagingen anno 2019. Een boeiend panelgesprek met vertegenwoordigers uit de verschillende levensbeschouwingen sluit de reeks af.

Overzicht:

  • 14/01 Khalid Benhaddou: mondiale verlichting van de islam, where east meets west
  • 11/02 Freddy Mortier: de toekomst van het vrijzinnig humanisme
  • 11/03 Ina Koeman: zoek de vrede voor de stad, dialoog vanuit een protestantse visie
  • 29/04 Renaat Desmedt: katholieke kerk, een traditie met toekomst
  • 13/05 Panelgesprek met de vier levensbeschouwingen

Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW, Protestantse kerk 'De Geuzentempel', Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Roeselare, HuisvandeMens Roeselare en moskee El Nour.

Khalid Benhaddou: mondiale verlichting van de islam, where east meets west

Khalid Benhaddou is imam van de Gentse El Fath-moskee en coördinator van het Netwerk Islamexperten, hij staat voor wat hij een 'rationale islam' noemt: een moderne islam die de westerse democratische regels en de Europese verlichtingswaarden wil verzoenen met de wijsheid van de Koran.

Wanneer: maandag 14 januari van 20u tot 21u30
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel, verdieping -1)
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier.
Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of telefonisch op het nr 051 69 18 00.

Tip

 

Ben je geprikkeld om meer te lezen over Khalid Benhaddou? Leen dan zeker een van zijn boeken uit in ARhus. Daarnaast vind je in de catalogus nog heel wat meer over dit onderwerp via het trefwoord ‘Islam en het Westen’. Ook de reeks ‘Allah in Europa’ van Jan Leyers kun je herbekijken met de dvd uit onze collectie.

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.