15-08-2019

Vakantieuitlening

Ga zorgeloos je vakantie tegemoet met je uitgeleende boeken of cd's. De meeste materialen kan je tijdens de zomervakantie immers vijf weken houden in plaats van drie.Lees meer

Kalenderdetail

donderdag 31 januari 2019
Michael Niclaus: 7 jaar zonder alcohol
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Michael Niclaus: 7 jaar zonder alcohol

“Alcohol, dat nog steeds op nummer 2 meest dodelijke drug staat in deze wereld, voorafgegaan door tabak, is zowat de meest sociaal aanvaardbare drug op deze planeet. Is onze maatschappij ‘ziek’?”

Ex-alcoholist Michael Niclaus schreef al zeven boeken en getuigt nu over zijn ervaringen en over hoe jij zelf kan stoppen met drinken (of omgaan met iemand die drinkt).

Op 16 juli 2018 was Michael 7 jaar alcoholvrij. Heel lang dacht hij dat het probleem bij hem lag, dat hij ‘ziek’ was, maar steeds meer is hij ervan overtuigd dat er iets mis is met onze maatschappij. Waarom roept Karl Vannieuwkerke na het verlies van de Rode Duivels tegen Frankrijk op om ons verdriet te verdrinken? Of waarom ‘flippen’ veel ouders als hun kind een joint rookt, terwijl ze hun kinderen die andere drug alcohol zelf aanreiken en hen helpen om het te leren drinken?

Vandaag is Michael Niclaus gelukkiger dan ooit omdat hij de ‘echtheid’ van het leven heeft ontdekt. Met zijn boodschap hoopt hij de ogen van mensen te openen en het debat op gang te trekken. Na afloop van deze lezing kunnen de deelnemers bij Michael en andere ervaringsdeskundigen terecht met hun vragen. In kleine groepjes kan zo nog wat nagepraat worden over dit thema.

I.s.m. CM Roeselare-Tielt, Kliniek Sint-Jozef Pittem en AZ Delta en i.h.k.v. Tournée Minérale.

Wanneer: donderdag 31 januari van 19u30 tot 21u30
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel, verdieping -1)
Toegangsprijs: € 5, met een vrijetijdspas € 2,5
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier. Betalen kan online of aan de deur (maak je keuze op het formulier). Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of telefonisch op het nr 051 69 18 00.

Tip

Bekijk hier de boeken van Michael Niclaus in onze collectie. 
Daarnaast vind je in deze lijst nog meer boeken over deze problematiek.


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.