16-06-2019

VACATURE: medewerker onthaal

Wil je graag aan de slag in een dynamische en innovatieve organisatie? Wil je het gezicht van ARhus zijn om klanten en bezoekers te verwelkomen? Dan is dit jouw kans! ARhus zoekt een enthousiaste medewerker M/V/X voor het onthaalteam. Solliciteren voor deze deeltijdse functie (25u) kan tot en met 16 juni 2019.Lees meer

Kalenderdetail

zaterdag 4 mei 2019
Digidokter: eID & Itsme: wat kan je er allemaal mee?
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Digidokter: eID & Itsme: wat kan je er allemaal mee?

Tijdens de Digidokter-sessies krijg je in een ongedwongen, informele sfeer een korte uitleg over een boeiend ICT-onderwerp. Daarna volgt een 'spreekuur' waarin je allerhande – ook ‘domme’ – vragen kunt stellen. Je eigen laptop, tablet of smartphone meebrengen mag, maar hoeft niet. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW.

De federale overheid stelt zichzelf als doel om tegen 2020 alle administratie met de overheid te regelen vanuit een virtueel en digitaal loket. Dat is op zich al een zeer ambitieuze doelstelling. Maar het betekent ook dat alle burgers ook mee moeten zijn in dit digitaliseringsproces. Ze moeten ten eerste over de nodige apparatuur beschikken (computer, kaartlezer, smartphone), maar ook over de nodige kennis en vaardigheden.

In deze Digidokter-sessie maken we alvast werk van de laatste opdracht. We overlopen eerst de verschillende mogelijkheden waarmee je je online kan aanmelden op de diensten: met de eID, een token en de app itsme. Via één van deze 3 methodes kunnen we ons veilig inloggen bij de diverse overheidsdiensten (Mybelgium, Tax-on-web, Mypension, Mycareer, Mysocialsecurity,…).

Ook je stadszaken thuis regelen, is de beste manier om verplaatsingen en wachtrijen bij de stadsdiensten te vermijden. Een adreswijziging doorgeven, een vergunning of attest aanvragen, zalen of materialen reserveren, ... het kan allemaal via de stadswebsite.

We demonstreren de inlogprocedure, overlopen een aantal van de beschikbare diensten en geven een overzicht van alle zaken die je online met de stad kunt regelen. En we staan ook stil bij het aspect veiligheid, dat nooit het slachtoffer mag zijn van verhoogd gebruiksgemak.

Wanneer: zaterdag 4 mei 2019 van 10u15 tot 12u15
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (atelier 3)
Toegangsprijs: €5 (€2,5 met een Vrijetijdspas)
Inschrijven: vóór 3 mei via het inschrijvingsformulier. Betalen kan online of aan de deur (maak je keuze op het formulier).
Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of telefonisch op het nr 051 69 18 00.


Tip!
Blijf je graag op de hoogte van activiteiten bij Vormingplus? Schrijf je dan in voor hun nieuwsbrief via www.vormingplusmzw.be/nieuwsbrief.

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.


Privacyverklaring