23-04-2019

Onder de loep: Europa

Op 9 mei vieren we Europadag. Even later, op 26 mei, trekken we naar de stembus voor de verkiezingen. We brengen niet enkel onze stem uit voor Vlaanderen (regionaal) en België (federaal), maar ook voor het Europees Parlement. Daarnaast is het ook een spannende periode voor de EU, met de brexit. Hoe zit dat nu precies? Wat ís Europa eigenlijk, wat doet de Europese Unie? Met deze onder de loep wijzen we je de weg (ook op kindermaat!).

Kalenderdetail

dinsdag 12 februari 2019
ARhumenten: Pascale Platel over vrouwen, zusters, liefde, verleiding en troost
ARhus, De Munt 8, Roeselare
ARhumenten: Pascale Platel over vrouwen, zusters, liefde, verleiding en troost

De reeks ARhumenten wil je interesse wekken en goed informeren over bepaalde maatschappelijke en socio-culturele thema’s. Op zondagvoormiddag of een avond in de week nodigt ARhus interessante sprekers uit die jou boeien van begin tot eind, en verder. I.s.m. Vormingplus MZW.

Het culturele 14-daagse ‘Angels, Witches en Bitches’-event zet de vrouw in haar verschillende facetten centraal. Het wil een eerbetoon zijn aan alle vrouwen in hun diversiteit. "Women are angels, but when our wings are broken, we continue to fly ... on broomsticks. We are flexible like that."
Waarvoor staat de vrouw in de huidige #metoo-tijden?

Pascale Platel is ervaringsdeskundige, in veel zaken, maar zeker in ... vrouwenzaken en de liefde natuurlijk. Een van haar laatste theaterstukken gaat er over: 'TGat en de Markt'. Maar die Pascale Platel is niet voor 1 gat te vangen. Ze is nu eens een wervelstorm, dan weer een zacht briesje. Ze is een jonge freule en even later een oud besje. Een vrouw in vele gedaanten. Maar steeds ontwapenend, en eerlijk, ook al kan dat natuurlijk ook gespeeld zijn. Want dat is wat ze liefst doet: spelen en spelen. Tussendoor grossiert ze in wijsheden, alsof ze die op de markt in Gent verzamelt.

Twee dagen voor Valentijn gaat Jan Timmerman (Vormingplus) in gesprek met haar over de vrouwen rond en in haar, en over de liefde: haar zoete geuren, haar valkuilen en haar eeuwige troost.

I.h.k.v. het romantisch renaissance event ‘Angels, Witches en Bitches’ van 14 t.e.m. 24 februari 2019 in het kasteel van Rumbeke, met o.a. een gratis kunsttentoonstelling en een betalend exclusief avondprogramma met klavecimbel en traverso, de literaire avond The day after Valentine, Minnedichten met muziek en zang, Harps of the world en het vocaal ensemble blush. Inschrijven op www.angelswitchesbitches.be.

Wanneer: dinsdag 12 februari 2019 van 20u tot 22u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (verdieping -1)
Toegangsprijs: €7 (€3,5 met een Vrijetijdspas)
Inschrijven: vóór 11 februari via het inschrijvingsformulier. Betalen kan online of aan de deur (maak je keuze op het formulier).
Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of telefonisch op het nr 051 69 18 00.

 


Tip: Blijf je graag op de hoogte van activiteiten bij Vormingplus? Schrijf je dan in voor hun nieuwsbrief via www.vormingplusmzw.be/nieuwsbrief.

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.