17-01-2019

Projectoproep voor scholen

Wil jouw school een gezondheidsbeleid uitwerken maar weten jullie niet waar te beginnen? Of is gezondheid al een belangrijk thema op jouw school maar zoeken jullie naar manieren om hier meer rond te doen? Kenniscentrum ARhus schiet ter hulp! Dien jouw projectaanvraag in voor 2 april.Lees meer

Kalenderdetail

zondag 17 maart 2019
ARhumenten: Michiel Hendryckx, fotograaf en begenadigd verteller
ARhus, De Munt 8, Roeselare
ARhumenten: Michiel Hendryckx, fotograaf en begenadigd verteller

De reeks ARhumenten wil je interesse wekken en goed informeren over bepaalde maatschappelijke en socio-culturele thema’s. Op zondagvoormiddag of een avond in de week nodigt ARhus interessante sprekers uit die jou boeien van begin tot eind, en verder. I.s.m. Vormingplus MZW.

Fotograaf en journalist Michiel Hendryckx (geboren in Adinkerke, vlakbij de Franse grens) is een dubbeltalent, hij vertelt verhalen met zijn foto’s en schildert portretten met zijn verhalen. Eerst was hij persfotograaf voor De Gentenaar, later kwam hij bij De Standaard terecht. Hij heeft er nog altijd een wekelijkse column 'Altijd ergens'. Daarin vermengt deze wereldreiziger zijn passie voor geschiedenis, landschappen en politiek met wat dreigt verloren te gaan in de hype van de dag. Ondertussen publiceerde hij zijn foto's en verhalen in vele boeken. 'Het verlangen naar Frankrijk' bezegelt zijn liefde voor Frankrijk en de fotografie. Eerder waren er o.a. ‘Het mooiste licht is tegenlicht' en 'Dolen'. Onlangs werd zijn debuut 'Twee ezels' opnieuw uitgegeven. Op televisie was hij onder meer te zien in De Laatste Show, De bende van Wim en Het Bourgondisch complot. “Mijn dierbaarste foto’s zijn dikwijls weinig meer dan een meditatie, een oefening in inzicht.”

Michiel Hendryckx vertelt als geen ander, hij heeft het over wat een foto zo bijzonder maakt, en plukt daarvoor vrijgevig uit zijn en andermans archief.

I.s.m. Vormingplus MZW.

Wanneer: zondag 17 maart 2019 van 10u30 tot 12u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (ARgora, verdieping +0)
Toegangsprijs: €7 (€3,5 met een Vrijetijdspas)
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier. Betalen kan online of aan de deur (maak je keuze op het formulier).
Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of telefonisch op het nr 051 69 18 00.

BRUNCHTIP!

Combineer deze lezing met de heerlijke seizoensgebonden brunch in het ARhus Café. Schrijf je in!

 


Blijf je graag op de hoogte van activiteiten bij Vormingplus? Schrijf je dan in voor hun nieuwsbrief via www.vormingplusmzw.be/nieuwsbrief.


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.