21-03-2019

Hinder door carnavalstoet

Op zondag 24 maart trekt de 35e Rodenbach carnavalstoet door de straten in het centrum. Dit kan voor enige hinder zorgen als je ons een bezoek wil brengen met de auto. Parking De Munt blijft wel beschikbaar. Lees meer

Kalenderdetail

donderdag 4 april 2019
Diabetes: Wie? Wat? Hoe voorkomen?
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Diabetes: Wie? Wat? Hoe voorkomen?

Er wordt geschat dat 1 op 12 Belgische volwassenen aan diabetes lijdt. De afgelopen decennia is het aantal diabeten, vooral mensen met diabetes type 2, meer dan verdubbeld en dat cijfer zal de komende jaren nog stijgen. Oorzaken zijn te zoeken in de vergrijzing van de bevolking en onze ongezonde levensstijl.

6,5% van de bevolking heeft te maken met een gestoorde glucoseverwerking en loopt een aanzienlijk risico om op relatief korte termijn diabetes type 2 te ontwikkelen. Naar schatting 1 op 3 mensen met diabetes weet niet eens dat ze aan de aandoening lijden en worden dus ook niet behandeld.

Het is dan ook hoog tijd dat iedereen weet wat diabetes type 2 inhoudt, hoe de ziekte ontstaat en wat de gevolgen zijn voor het lichaam en de levenskwaliteit. Nog belangrijker is de vraag óf en hoe we de ziekte een stap voor kunnen zijn.

Dokter Van Den Saffele is endocrinoloog aan AZ Delta zal ons wegwijs maken in de wereld van diabetes.

I.s.m. AZ Delta en CM Roeselare-Tielt.

Wanneer: donderdag 4 april van 19u30 tot 21u30
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel, verdieping -1)
Toegangsprijs: € 5, met een vrijetijdspas € 2,5
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier. Betalen kan online of aan de deur (maak je keuze op het formulier). Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of telefonisch op het nr 051 69 18 00.

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.