16-06-2019

VACATURE: medewerker onthaal

Wil je graag aan de slag in een dynamische en innovatieve organisatie? Wil je het gezicht van ARhus zijn om klanten en bezoekers te verwelkomen? Dan is dit jouw kans! ARhus zoekt een enthousiaste medewerker M/V/X voor het onthaalteam. Solliciteren voor deze deeltijdse functie (25u) kan tot en met 16 juni 2019.Lees meer

Kalenderdetail

maandag 18 maart 2019
NIEUWE DATUM!
Broodje ARhus: Harry De Paepe over Stiff Upper Lips: Waarom de Engelsen zo Engels zijn
ARhus, De Munt 8, Roeselare
NIEUWE DATUM! <br />Broodje ARhus: Harry De Paepe over Stiff Upper Lips: Waarom de Engelsen zo Engels zijn

Voeding voor je geest tijdens je middagpauze. Een keer per maand komen bevlogen sprekers over de middag in ARhus hun verhaal brengen. Ons succesmenu? Een kom soep en een snede brood, een portie passie en wilskracht, engagement en emotie! - Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW.

De Brexit heeft niet enkel met economie, migratie en soevereiniteit te maken, maar ook met de Engelsen zelf. Ze voelen zich niet alleen anders dan anderen, ze zijn het ook. Wat maakt de Engelsen nu net zó Engels? In Stiff Upper Lips proberen Harry De Paepe en Flip Feyten dit te achterhalen.

Hun zoektocht levert de meest wonderlijke verhalen op. Hoe raakten de Engelsen zo verslingerd aan thee? Wat is het geheim van hun aparte humor? Hoe ontstond het kampioenschap schenen schoppen? En hoe staat het met hun legendarische gereserveerdheid, de 'stiff upper lip'? Hoe komt de Queen aan de titel 'Seigneur of the Swans'? Waarom moet je als parlementslid goed kunnen rennen? En waarom is God een stoffige Engelsman? Of je na deze lezing de Engelsen beter zal begrijpen, is niet zeker. Maar je zal wél meer van ze houden.

Leraar geschiedenis Harry De Paepe is gefascineerd door Engeland. Hij publiceert regelmatig over de Britse politiek bij onder meer Doorbraak.be, Knack.be en VRT NWS. Op Radio 1 is hij vaak te gast om boeken te bespreken of ronduit te vertellen over Engeland en geschiedkundige onderwerpen.

Luistertip: (Her)beluister ook de podcastversie en de 5-delige radioreeks op Klara.be. https://klara.be/stiffupperlips 

Wanneer: NIEUWE DATUM: maandag 18 maart 2019 van 12u15 tot 13u15 (dus niet donderdag 7 maart zoals in de brochure vermeld wordt)
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (verdieping -1)
Toegangsprijs: €7 (€3,5 met een Vrijetijdspas)
Inschrijven: jammer, deze activiteit is volzet. Je kan je mogelijk nog inschrijven voor de wachtlijst via het inschrijvingsformulier, aan de balie of telefonisch op het nr 051 69 18 00.


Tip: Blijf je graag op de hoogte van activiteiten bij Vormingplus? Schrijf je dan in voor hun nieuwsbrief via www.vormingplusmzw.be/nieuwsbrief.

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.