16-06-2019

VACATURE: medewerker onthaal

Wil je graag aan de slag in een dynamische en innovatieve organisatie? Wil je het gezicht van ARhus zijn om klanten en bezoekers te verwelkomen? Dan is dit jouw kans! ARhus zoekt een enthousiaste medewerker M/V/X voor het onthaalteam. Solliciteren voor deze deeltijdse functie (25u) kan tot en met 16 juni 2019.Lees meer

Kalenderdetail

dinsdag 7 mei 2019
Ruzie in huis! Over broers, zussen en hun dagelijkse conflicten
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Ruzie in huis! Over broers, zussen en hun dagelijkse conflicten

"Mamaàà, broer wil de tablet niet aan mij geven!"

"Stomme zus, kan jij mij nu nooit eens met rust laten."

"Onnozel kieken, ik wil nooit meer met je spelen!"

Meerdere kinderen in één huis: soms is dat gezellig druk, soms lopen de gemoederen hoog op… Voor ouders is het niet altijd makkelijk om te weten hoe ze dan best reageren.

Hoe komt het toch dat broers en zussen zo makkelijk ruzie maken? Wanneer laat je ze het zelf uitvechten, wanneer kom je tussen? Hoe reageer je best als er gescholden en gevochten wordt? Hoe ga je om met kinderen die zich laten doen of met een verbaal sterk kind? En misschien wel de belangrijkste vraag: hoe stimuleer je fijne contacten tussen broers en zussen?

Deze lezing geeft je heel wat praktische tips, geïllustreerd met een rijke waaier voorbeelden. Daarin komen allerlei kinderen van 0 tot 18 aan bod, niet alleen biologische broers en zussen, maar ook kinderen in nieuw samengestelde gezinnen.

Na een stevige inleiding gaat Hilde Leonard in gesprek met het publiek, en is er ruimte voor vragen en het uitwisselen van ervaringen met elkaar.

Door Hilde Leonard, pedagoge en vormingswerker.

 

I.s.m. Huis van het Kind.

Wanneer: dinsdag 7 mei van 19u30 tot 21u30
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel, verdieping -1)
Doelgroep: voor ouders van kinderen van alle leeftijden
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: inschrijven via www.huisvanhetkindroeselare.be of 051 80 59 00 (Welzijnshuis)

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.