02-06-2020

Het ondernemersvirus te pakken? Tips tijdens corona voor startende ondernemers

Heb je al een tijdje een lumineus idee om een eigen zaak te starten? Wil je jezelf ontplooien en lonkt het ondernemerschap, maar heb je nog een extra duwtje in de rug nodig? Onze collega Carmen zet enkele tips voor jou op een rijtje.Lees meer

Kalenderdetail

donderdag 16 mei 2019
Servaas Bingé: Nooit meer naar de dokter
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Servaas Bingé: Nooit meer naar de dokter

Servaas Bingé, naast huisarts ook dokter van wielerploeg Lotto-Soudal, gaat op zoek naar de redenen waarom mensen hem consulteren. Vaak is een doktersbezoek onnodig. Mensen bepalen hun gezondheid namelijk grotendeels zelf; door anders te leven, te eten en te bewegen. Of door een ommezwaai van de manier waarop we nu naar de dokter gaan.

Dus heeft hij de dokter de ‘healthitude’ in het leven geroepen. Healthitude staat voor de combinatie van ‘Health’, Engels voor gezondheid, en ‘attitude’, de houding en de dagelijkse keuzes die we maken voor onze eigen gezondheid.

Optimale en langdurige gezondheid is niet onbereikbaar mits de juiste ingesteldheid. Een goede ‘healthitude' kan je kansen aanzienlijk verhogen op een langer en gelukkiger leven in de beste gezondheid.

Servaas Bingé (°1980) is huisarts en sportarts. Vanuit zijn werk als hoofdarts van wielerploeg Lotto-Soudal legde hij de basis voor de healthitude en het healthigram. Hij spreekt een no-nonsense taal en maakt moeilijk verteerbare onderwerpen tastbaar. Met humor en een creatieve toets maakte hij al veel mensen wat wijzer in de complexe wereld van de ideale gezondheid.

I.s.m. CM Roeselare-Tielt

Wanneer: donderdag 16 mei van 19u30 tot 21u30
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel, verdieping -1)
Toegangsprijs: €5, met een vrijetijdspas €2,5
Inschrijven: jammer, deze lezing is volzet

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.