23-04-2019

Onder de loep: Europa

Op 9 mei vieren we Europadag. Even later, op 26 mei, trekken we naar de stembus voor de verkiezingen. We brengen niet enkel onze stem uit voor Vlaanderen (regionaal) en België (federaal), maar ook voor het Europees Parlement. Daarnaast is het ook een spannende periode voor de EU, met de brexit. Hoe zit dat nu precies? Wat ís Europa eigenlijk, wat doet de Europese Unie? Met deze onder de loep wijzen we je de weg (ook op kindermaat!).

Kalenderdetail

zondag 28 april 2019
Kennismakers Jr.: Vroedvrouw Emily op bezoek
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Kennismakers Jr.: Vroedvrouw Emily op bezoek

Emily Rosseel is vroedvrouw bij AZ Delta. Dagelijks begeleidt ze aanstaande moeders bij de zwangerschap en bevalling van hun kindje. Ook de dagen na de geboorte staat ze paraat om mama en baby te ondersteunen en te verzorgen.

Wil jij ook horen wat zij dan allemaal doet? Kom dan zeker luisteren naar haar verhaal. Emily brengt ook heel wat spulletjes mee om te ontdekken.

Wanneer: zondag 28 april 2019 van 11u tot 12u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (verdieping +1, atelier 1)
Doelgroep: kinderen van 9 tot 12 jaar (max 15 kinderen)
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: vóór 26 april via het inschrijvingsformulier.
Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of telefonisch op het nr 051 69 18 00.

Voor kinderen van 9 tot 12 jaar heeft ARhus de reeks ‘Kennismakers Jr.’. Tijdens deze interactieve lezingen op zondagvoormiddag vertellen creatieve talenten over hun passie en gaan de kinderen ook zelf aan het werk.

TIP: Wil je rond het thema van Kennismakers Junior creatief aan de slag? Neem een kijkje in de workshophoek op verdieping +2 van ARhus De Munt. Een leuke gratis doe-tip voor kinderen vanaf 7 jaar, doorlopend tijdens de openingsuren.

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.

 

vlieg Vlieg wijst de hele familie de weg naar muziek, theater, film, dans en nog veel meer vrijetijdsactiviteiten.