27-09-2020

VACATURE Coördinator publieksdiensten M/V/X

Blink je uit in klantgerichtheid en coördineren? Kan jij een team enthousiasmeren en motiveren? Heb je affiniteit met of interesse in de brede Roeselaarse regio en onze sector? Zit innoveren en verbinden in je DNA? Dan ben jij misschien de nieuwe collega die wij zoeken!Lees meer

Kalenderdetail

donderdag 1 oktober 2020 - zaterdag 10 oktober 2020
10-daagse van de Geestelijke Gezondheid: Spoel je shit door
ARhus, De Munt 8, 8800 Roeselare
10-daagse van de Geestelijke Gezondheid: Spoel je shit door

Je slecht voelen is kak. Spoel je shit door!

Vlamingen staan in binnen- én buitenland bekend als "binnenvetters". Ben jij er ook één? Zo’n 1 op 3 mensen krijgt het in de loop van hun leven psychisch moeilijk. Dat we met z’n allen binnenvetters zijn en niet altijd makkelijk met iemand delen wat er in ons hoofd en hart woelt, maakt het extra belangrijk om genoeg stil te staan bij onze mentale gezondheid. Dat we niet altijd de tijd nemen om te luisteren naar elkaar ook.

Hoe gaat het écht met jou?

Kan jij bij iemand terecht als je je slecht voelt?

Zorgpunt N en ARhus bundelen hun krachten om een actie op poten te zetten tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Want je slecht voelen is kak. En erover praten met vrienden, familie of iemand anders helpt. Zoek de hulp die jij nodig hebt en spoel je shit door!

  • Spot één van de 5 werftoiletten in het centrum van Roeselare, neem een selfie en help ons zo deze belangrijke boodschap te verspreiden.
  • Of surf naar onze Facebookpagina, tag je ‘partner in shitty times’ met wie je altijd kan praten en maak kans op een heerlijke verrassing.

Op het programma tijdens de 10-daagse Geestelijke Gezondheid

Claim een bank

De talentvolle jongeren van #HACK nodigen hun buurtbewoners op de Munt op zaterdag 3 oktober uit voor een coronaveilige babbel. Vanaf 13u treden de jongeren van #HACKapella op met liedjes over veerkracht en gaan we met jong en oud in gesprek over psychisch welzijn. Want iedereen voelt zich soms slecht. Vond je het de afgelopen maanden lastig en zoek je een veilige plek om te ventileren? Meet us in onze pop-up living op de stoep van #HACKpand!

Ook Surplus², de Kom-Af en de Bieweg claimden en pimpten bankjes in het hart van Roeselare om aandacht te vragen voor mentaal welzijn en veerkracht. Benieuwd? In het onthaal van ARhus vind je een wandelkaartje dat je langs alle bankjes gidst!

Jason draagt voor: over zelfmoord

Kamp je zelf wel eens met zelfmoordgedachten of heb je het gevoel dat het je soms allemaal te veel wordt? Jason spreekt, schrijft en praat erover. Voor de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid draagt hij enkele van zijn gedichten voor op video. Zo hoopt hij dit thema bespreekbaar te maken en geeft hij aan andere mensen de volgende boodschap: je bent niet alleen. Ben je benieuwd naar het resultaat? Volg Deniza ARhus op Facebook of deniza_HACK op Instagram. Je wilt het niet missen.

Unieke t-shirtcollectie van Twoape en #HACK

Ook dit jaar slaan #HACK en St. Jozef Pittem de handen in elkaar. De Jongeren van Twoape willen in het #HACKpand een eigen T-shirtreeks ontwerpen waarin hun beleving centraal staat. Vaak worden jongeren die begeleiding krijgen in hun dagelijkse leven geconfronteerd met onbegrip, schaamtegevoelens of discriminatie. De collectie wil de maatschappij daar bewust van maken én de hand reiken om het anders te doen.

Nood aan een gesprek of vragen over mentale gezondheid?

Stad Roeselare maakte een Wegwijs in geestelijke gezondheid. Hier vind je het overzicht met contactgegevens van organisaties die je kunnen helpen als je het even niet meer ziet zitten.

Ook interessant: in Roeselare staan eerstelijnspsychologen voor jou klaar als je je slecht, angstig of verdrietig voelt. (Doorverwijzing via je huisarts is noodzakelijk.) Ook startte er recent een project rond geestelijke gezondheid gericht naar 65-plussers. Alle informatie vind je op de website van de stad.