12-01-2021

Bepaal mee de publiekswinnaar JUNIOR STADSDICHTER 2021

In Roeselare gaan we voor de vijfde keer op rij op zoek naar een nieuwe, jonge, Junior Stadsdichter voor de editie 2021. Een project van ARhus en Stad Roeselare. Onze jury selecteerde een top vier uit de maar liefst 319 ingezonden gedichten, alsook wie de winnaar wordt. Maar, hiermee is de wedstrijd nog niet afgelopen. Jij kan mee bepalen wie de publieksprijs Junior Stadsdichter #VANRSL 2021 in de wacht sleept! Lees meer

Kalenderdetail

zondag 11 oktober 2020 - zondag 18 oktober 2020
Week van het bos 2020
Alle ARhus-afdelingen
Week van het bos 2020

Beleeft een fabeltastische Week van het Bos! Stad Roeselare heeft allerlei leuks in petto in het Bergmolenbos. Iedereen is welkom!

  • Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober is iedereen welkom om vrij te genieten van het Bergmolenbos en er het bos te ontdekken.
  • Op zondag 11 en zaterdag 17 oktober worden leuke wandelingen georganiseerd.

Ze werken hiervoor samen met Agentschap voor Natuur en BosNatuurpunt Mandelstreke en Meer bomen in Roeselare.

Coronamaatregelen

Omwille van de coronamaatregelen is het voor de activiteiten op zondag 11 oktober en zaterdag 17 oktober wel noodzakelijk om in te schrijven. Een mondmasker is verplicht.

Feeërieke wandeling op zondag 11 oktober

Op zondag 11 oktober starten we de week van het Bos met een feeërieke wandeling van 4 km lang

  • waarbij sprookjesfiguren verhalen in je oor fluisteren
  • je muziek kan maken met natuurelementen
  • en kan dansen onder de bomen!

Inschrijven: via deze link. Er kan van 13u tot 16u elk uur een groep van 200 personen starten met de wandeling. Je moet je inschrijven voor een bepaald tijdstip, en je moet er stipt aanwezig zijn. Je start aan de chalet (ingang Bergmolenbos, kant van de Oude Zilverbergstraat). Voor wie met de wagen komt: parkeren is mogelijk in de Oude Zilverbergstraat.

Schemerwandeling op zaterdag 17 oktober

Stad Roeselare sluit de Week van het Bos in stijl af op zaterdag 17 oktober met een nocturne waarbij je wordt uitgenodigd voor een schemerwandeling in een magisch verlicht Bergmolenbos.

Inschrijven: via deze link. Er kan om 18u en 19u een groep van 200 personen starten met de wandeling. Je moet je inschrijven voor een bepaald tijdstip. Gelieve dan ook op tijd te komen! Je start aan de chalet (ingang Bergmolenbos, kant van de Oude Zilverbergstraat). Voor wie met de wagen komt: parkeren is mogelijk in de Oude Zilverbergstraat.

Educatief aanbod voor scholen

Voor de lagere school én voor de kleuterschool voorziet Agentschap Natuur en Bos educatieve pakketten. Aan elk pakket is bovendien een wedstrijd met te gekke prijzen gekoppeld. Elke deelnemende klas krijgt een geschenkje en maakt kans op een zotte hoofdprijs.

Meer info: www.natuurenbos.be/week-van-het-bos

vlieg Vlieg wijst de hele familie de weg naar muziek, theater, film, dans en nog veel meer vrijetijdsactiviteiten.