22-02-2021

Boek je vakantie - papercuts SASK

Van begin maart tot eind april tonen leerlingen van de SASK (12-17 jaar) hun papercut tekeningen aan de ramen van ARhus De Munt. Ze lieten zich hiervoor leiden door hun favoriete boek. De scenes uit het boek komen tot leven en zweven door de vensters de wereld in... Herken jij hun gekozen boeken? Lees meer

Kalenderdetail

dinsdag 30 maart 2021
Wat als de (b)roze wolk niet roze is?
online
Wat als de (b)roze wolk niet roze is?

Als je net mama bent geworden, verwachten mensen vaak dat je op een roze wolk zit. Maar het moederschap kan ook gepaard gaan met gevoelens zoals angsten, twijfels, teleurstellingen, ...

Je emoties durven wel eens schommelen en de impact van een nieuw leven op dat van jou wordt vaak onderschat. Over deze andere kant heerst soms nog een taboe.

Zeker in deze onzekere coronatijden worden kersverse (groot)ouders met extra uitdagingen geconfronteerd. En ook papa’s, meemoeders of kersverse grootouders kunnen het moeilijk hebben binnen deze emotionele rollercoaster.

Dr. An-Sofie Van Parys is vroedvrouw, seksuologe, psychotherapeute en coördinator van het project van minister Vandeurzen rond perinatale mentale gezondheid voor Oost- en West-Vlaanderen. Ze vertelt jullie meer over de turbulente periode tijdens de zwangerschap en de enorme invloed op de psychische gezondheid van het hele gezin. In dit artikel licht ze alvast een tipje van de sluier.

Dr. Iris Elens, kinder- en jeugdpsychiater in AZ Delta brengt de perinatale mentale gezondheid onder de aandacht.

Een organisatie van ARhus, CM en AZ Delta, i.s.m. Perinataal netwerk Roeselare

Wanneer: op dinsdag 30 maart 2021 van 19u30 tot 21u30
Waar
: online. We bezorgen jou de link naar de livestream via mail.
Kostprijs: gratis
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier.

Voor meer webinars van CM surf naar: www.cm.be/agenda

Vragen? Tijdens de online lezing kan je in het chatvenster terecht met al je vragen. Heb je op voorhand al vragen voor de spreker? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit vragenformulier.

    


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan. Voor online lezingen raden we twee schermen of een extra toestel aan, zodat je zowel de tolk als de lezing kunt volgen.