22-02-2021

Boek je vakantie - papercuts SASK

Van begin maart tot eind april tonen leerlingen van de SASK (12-17 jaar) hun papercut tekeningen aan de ramen van ARhus De Munt. Ze lieten zich hiervoor leiden door hun favoriete boek. De scenes uit het boek komen tot leven en zweven door de vensters de wereld in... Herken jij hun gekozen boeken? Lees meer

Kalenderdetail

dinsdag 27 april 2021
Studiedoping: geen goed idee!
online
Studiedoping: geen goed idee!

April betekent traditioneel het begin van de blok. Studenten nemen hun cursussen door, misschien zelfs voor het eerst. Bij sommigen lukt dat vlot, anderen komen voor onaangename verrassingen te staan en dan slaat de stress toe. Met een gezonde dosis stress is niets mis, het helpt om beter te presteren. Maar langdurige blootstelling eraan vermoeit het lichaam, veroorzaakt een verminderde eetlust en maakt vatbaarder voor ziektes. De coronamaatregelen zorgen bovendien voor een extra druk, nu ook ontspanning met vrienden wegvalt.

Uit een onderzoek van Teleblok in 2019 blijkt dat ruim één student op de tien tijdens de examens medicatie neemt tegen de stress. Is dat wel een goed idee? Pepmiddelen of slaap- en kalmeringsmiddelen kunnen kortstondig een aantal symptomen onderdrukken, maar veranderen niets aan de oorzaak. Bovendien heeft dergelijke medicatie heel wat negatieve effecten die de slaagkansen onderuit kunnen halen.

Wat helpt dan wel? Zijn er gezonde alternatieven? Dokter Emmanuel Nelis van AZ Sint-Lucas brengt een boeiende presentatie over de impact van medicatie op je gezondheid en studieprestaties. Psycholoog Brecht Noyez geeft jongeren en hun ouders concrete en praktische tips om stress te verminderen en te zorgen voor een goede nachtrust.

I.s.m. CM en Teleblok

Wanneer: op dinsdag 27 april 2021 van 19u30 tot 21u30
Waar
: online via onze Facebookpagina @ARhus.Roeselare
Doelgroep: jongeren, studenten en ouders
Kostprijs: gratis
Inschrijven: niet nodig

Voor meer webinars van CM surf naar www.cm.be/agenda

Vragen? Tijdens de online lezing kan je in het chatvenster terecht met al je vragen. Heb je op voorhand al vragen voor de spreker? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit vragenformulier.

   

 


© Foto Teleblok


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring