08-08-2022

Lokale biertjes in de kijker in het ARhus Café

In een bierland als België spant West-Vlaanderen de schuimende kroon. Na het verlof zet het ARhus Café ter ere van internationale dag van het bier lokale bieren in de kijker! Kom proeven vanaf 8 augustus.Lees meer

Kalenderdetail

woensdag 10 november 2021 - maandag 6 december 2021
De zus van Sinterklaas
ARhus, De Munt 8, Roeselare
De zus van Sinterklaas

Wist je dat Sinterklaas een zus heeft? Echt waar! 
En zij is het stinkend beu dat enkel haar broer de beste vriend van de kinderen is. Dus... dit jaar wil zij het van hem overnemen en bewijzen dat zij het even goed kan. Benieuwd of ze hierin slaagt? Wij vertellen het jou!  

F(r)amilies kunnen van 10 november tot en met 6 december 2021 op woensdagnamiddag, zaterdag en zondag komen luisteren in ARhus naar de ervaringen van de zus van Sinterklaas. Dit voorleesverhaal, geschreven door Tiny Fisscher en geïllustreerd door Elizabet Vukovic, werd ingesproken door enkele ARhus medewerkers en wordt elk half uur opnieuw afgespeeld in atelier 1. Terwijl de kinderen (5-10 jaar) luisteren naar het verhaal kunnen ouders even genieten van een drankje en/of hapje in het nabijgelegen ARhus Café.

Na het luisterverhaal wacht er nog een leuke knutselactiviteit in de workshopruimte op verdieping +2. Kinderen kunnen samen met hun ouders een mini-versie van de zak van Sinterklaas pimpen en personaliseren. En wie weet, steekt de Sint er nog iets lekkers in!

Extra: Op woensdagmiddag 24 november (14u30 – 17u30) bakt het ARhus Café pannenkoeken om het wachten op 6 december te verzachten.

I.h.k.v. Voorleestraject en Sinterklaas

Wanneer: van 10 november t.e.m. 6 december op deze momenten:

  • op woensdag van 14u tot 18u
  • op zaterdag van 10u tot 16u
  • op zondag van 10u tot 12u

Duur: om het half uur start het verhaal opnieuw
Waar: luisterverhaal in ARhus (verdieping 1, atelier 1), De Munt 8, Roeselare. De knutselactiviteit gaat door in de workshopruimte op verdieping 2 
Doelgroep: alle f(r)amilies met kinderen zijn welkom, maar het verhaal zal vooral kinderen van 5-10 jaar bekoren
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: niet nodig

Check voor je komst onze coronahuisregels.

Praktische info voor jonge gezinnen: In ARhus De Munt is er een buggyparking op de tweede verdieping. Er is ook een verschoningstafel voorzien op de 2de verdieping en in het ARhus Café. In het ARhus Café zijn babystoelen aanwezig.

Zie ginds... de allerleukste boeken over de Sint!

In deze verhalen wordt met spanning uitgekeken naar cadeautjes, zie je pieten in alle kleuren en maten en komt naast de vertrouwde Sint ook een Sint zonder baard, een Supersint en zelfs de zus van Sinterklaas op bezoek! De boeken in deze lijst bevatten geen karikaturale beelden. Naast prentenboeken vind je ook liedjesboeken, informatieve boeken en boeken voor eerste lezers terug. Als dat geen goed gevuld schoentje is ;-)

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.

vlieg Vlieg wijst de hele familie de weg naar muziek, theater, film, dans en nog veel meer vrijetijdsactiviteiten.