31-12-2021

Vacature: Medewerker infrastructuur m/v/x

Bart, onze sympathieke collega infrastructuur, gaat met pensioen en we zoeken iemand om hem te vervangen. Ben jij een enthousiaste teamplayer en iemand die proactief de juiste prioriteiten stelt? Een handige Harry of Harriette die ons state-of-the-art gebouw in topconditie houdt? Dan is deze job iets voor jou. Solliciteer vóór 1 januari 2022!Lees meer

Kalenderdetail

vrijdag 19 november 2021 - vrijdag 31 december 2021
Mini-expo: unieke portretten van SIREE-ondernemers
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Mini-expo: unieke portretten van SIREE-ondernemers

Verhalen van vallen en opstaan, van jezelf tegenkomen en leren van elkaar, van steun en verbinding! Het starten van een eigen zaak is niet vanzelfsprekend, zeker niet voor mensen met niet-Belgische roots. Tijdens het SIREE-project ondersteunden we daarom starters met een migratieachtergrond door hen te koppelen aan een gratis mentor. Eén voor eén werden het boeiende verhalen.

Naar aanleiding van de Dag van de Ondernemer op vrijdag 19 november ‘21 zetten we de portretten van enkele van onze starters en mentoren in de kijker en blikken we terug op het SIREE-project. Lees de unieke verhalen hieronder of op verdieping +1, +2 en +3 van ARhus De Munt. Meer weten? www.arhus.be/siree

Foto’s: Selina De Maeyer

Mentor Ann Vansteenkiste - Curiosithee

“Probeer niet te imiteren wat anderen doen, maar kies voor je eigen passie en plots is Sergio Herman je eerste grote klant!” Die visie gaf Ann Vansteenkiste ook mee aan SIREE-starter Mohammed Sultan. Als eerste theesommelier van de Benelux gaat het voor Ann niet enkel om thee als product, maar ook om het verkondigen van haar missie. Ze deelt haar passie en kennis overal waar ze komt: van Roeselare tot bij de grootste chefs van België en Nederland! Ze is ook auteur van drie boeken: "De Stille Kracht van Thee", "Zelfgeplukt" en "De Helende Kracht van Thee". Haar thee gaat ze jaarlijks zelf uitkiezen in de verste uithoeken van China. Ze wil alleen de beste kwaliteit, geteeld met respect voor mens, dier en plant, volledig biologisch en natuurlijk. Benieuwd? Proef ervan in het ARhus Café.

 

Starter Emanuel Cojocariu – Pretzel King

“Vertrek vanuit je passie en wees geduldig! Doe zoals Waze: als er een obstakel op je weg komt, keer je niet terug naar huis, maar blijf je gaan en neem je een alternatieve route.” Dat is de gouden raad van Emanuel Cojocariu voor startende ondernemers. Hij baat zelf al enkele jaren succesvol Pretzel King uit, een bakkerij met o.a. Roemeense Pretzels in de Sint-Amandsstraat. Zijn grote droom? Een keten van verschillende winkels uitbouwen in België. Om Emanuel te helpen groeien, matchte SIREE hem aan mentor Brecht Devolder van Grunhus. Samen kijken ze uit naar de volgende stap van het Pretzel King-imperium!

 

Mentor Nathalie Sintobin – Lyssna

Nathalie Sintobin beschrijven in drie woorden? Ondernemer pur sang! Als founder van Frucon² werd de Roeselaarse in 2016 uitgeroepen tot vrouwelijke ondernemer van het jaar. Als sterke vrouw kan ze haar mannetje staan in de ondernemerswereld. Tegelijkertijd durft ze zich kwetsbaar en toegankelijk op te stellen. Ook teruggeven aan de maatschappij, zit in haar DNA. Nee, Nathalie zal nooit naast haar schoenen lopen. Dat kenmerkt en siert haar!
Nathalie helpt bedrijven het belang van intrapreneurschap te erkennen want haar stelling is: er schuilt een ondernemer in elk van ons! Ook als SIREE-mentor wakkerde ze het ondernemerschap bij starters aan: hen motiveren om hun talenten en passies in te zetten en stap voor stap doelgericht aan hun verhaal te schrijven. “Dat verhaal zien evolueren en groeien, geeft veel voldoening.”, vertelt ze. Bovendien is het SIREE-project een win-win volgens Nathalie. Ze deelde niet enkel haar eigen kennis, maar leerde ook bij van de starters.

 

Starter João Nzau Da Costa – Social Medica

“Creativiteit alleen is niet genoeg. Kennis van het ondernemen is super belangrijk!” leerde João Nzau Da Costa tijdens het SIREE-project. “Ondernemen is een voortdurend proces waarbij je vertrekt van jezelf en eindigt bij de klant: Wie ben ik? Hoe plaats ik mezelf in de markt? Hoe kan ik de klant leveren waar hij nood aan heeft?” De beste tip om klanten te werven, kreeg hij van SIREE-mentor Ruben Stragier (Blue): “Prospecteer eerst in je dichte cirkel, bij mensen die je al kent. Breidt daarna je cirkel uit.”

João richtte ondertussen samen met enkele gelijkgestemden Social Medica op. De bedoeling van deze social media dokters? Klanten helpen om hun social media kanalen gezond te houden door efficiënt te blijven inzetten op content(planning).

 

Starter Fatima Zahra Rezzouqi

Herken je Fatima? Dat is niet verwonderlijk want dagelijks houdt ze ARhus spic en span samen met haar collega’s. In Fatima’s gezin stroomt er ondernemend bloed door de aderen: haar man baatte vroeger een pizzazaak uit en ook haar dochter en schoonzoon dromen van hun eigen bedrijf - misschien wel een poetsbedrijf. Daarom nam Fatima samen met haar dochter deel aan het SIREE-project. Tijdens de workshops en meetings met microStart, wonnen ze heel wat nuttige info in. Om binnen enkele jaren op een professionele manier hun droom te kunnen verwezenlijken, legt Fatima’s dochter zich nu eerst toe op haar studies boekhouden.

 

Starter Alaa Dukhan

Alaa Dukhan baatte in 2019 een bakkerij uit in Brussel. Helaas was zijn broodje niet gebakken. Zelf werkte hij dag en nacht, maar goede werknemers en partners vinden, bleek niet evident. Hoge belastingen, dure huurgelden en strenge regels zorgden er uiteindelijk voor dat hij zijn zaak moest sluiten. Hij blijft wel dromen van een nieuwe zaak: een restaurant met gerechten uit zijn thuisland, Syrië. Daarover kan SIREE-mentor Maysam AlAzzawi van Hummus The Original hem zeker helpen, maar voorlopig schiet hij nog niet uit de startblokken. Hij perfectioneert eerst nog zijn kennis van de Nederlandse taal. Dat vindt hij belangrijk – zeker als ondernemer in België! Zijn huidige job als lasser zorgt voor stabiliteit voor zijn gezin. En als we fotografe Selina De Maeyer mogen geloven, mag hij zich binnenkort ook aan een bijjob als model verwachten!

 

Mentor Johan Vergote - Bibliodroom

“Talent alleen volstaat niet. Je moet er elke dag 200% voor blijven gaan!” Johan Vergote van uitgeverij Bibliodroom is een krak in het boekenvak. Een kwarteeuw lang runde hij twee boekhandels. Sinds 2015 verwezenlijkt hij zijn biblio-droom, met als unieke troef: de kleinschaligheid van een eenmansuitgeverij. Als uitgever werkte hij mee aan het onderwijsluik binnen het SIREE-project: samen met Deniza van ARhus realiseerde hij ‘Plats Divers’, een heerlijk boek dat de recepten en verhalen deelt van diverse (ouders van) leerlingen uit de Burgerschool en MSKA. Daarnaast was hij de mentor van starter João Nzau Da Costa.

 

Wanneer: doorlopend tijdens de openingsuren
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (verdieping +1, +2, +3)
Doelgroep: iedereen
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: niet nodig

Check voor je komst onze coronahuisregels.