31-05-2022

Schrijf je in voor de Leesjury!

Ben jij tussen 4 en 16 jaar en vind je het leuk om over boeken te praten? Schrijf je in voor de Leesjury! Voor leesgroep 3 (8-10 jaar) en leesgroep 6 (14-16 jaar) zijn we nog op zoek naar een begeleider. Stel je kandidaat!Lees meer

Kalenderdetail

woensdag 4 mei 2022
Spanning aan tafel. Als eten bij jongeren moeilijk gaat. (GEANNULEERD)
ARhus, De Munt 8, Roeselare (of online)
Spanning aan tafel. Als eten bij jongeren moeilijk gaat. (GEANNULEERD)

Samen eten wordt beschouwd als het ultieme gezinsmoment. Maar als ouder merk je soms dat het eetgedrag van je kind niet oké is. Je bent bezorgd dat je tiener niet genoeg eet, niet gezond eet, of net te veel eet. 

Het gezellige gezinsmoment kan zo veranderen in een strijd waarbij je als ouder bang wordt en gefrustreerd raakt.  

Tips hoe je de spanning aan de gezinstafel weer kunt ombuigen krijg je van spreker An Vandeputte. Ze is oprichter en coördinator van Eetexpert vzw, het Vlaams kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen.

Je verneemt ook hoe je als (groot)ouder of vriend signalen kunt herkennen van problematisch eetgedrag en wanneer ondersteuning nodig is. Tot slot overlopen we de do’s-and-don’ts van de aanpak van de jongere. 

I.s.m. CM gezondheidsfonds en Surpluskwadraat

Wanneer: op woensdag 4 mei 2022 van 19u30 tot 21u30
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (verdieping -1, Het Verzonken Kasteel) ofwel online. We bezorgen jou de deelnamelink via mail.
Kostprijs: basistarief €5 | kortingstarief €2,5 voor houders van een vrijetijdspas, European Disability Card of zijn/haar begeleider, of iemand met tegemoetkoming van de mutualiteit.
Inschrijven: helaas, deze lezing is geannuleerd

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.

© Foto via CM