20-01-2022

Jeugdboekenmaand voor scholen: Win een auteurslezing voor je klas

Tijdens de Jeugdboekenmaand hebben we heel wat leuke activiteiten gepland voor klassen uit het kleuter- en basisonderwijs in Roeselare. Ontdek snel ons aanbod en doe meteen een aanvraag voor een vertelmoment!Lees meer

Kalenderdetail

dinsdag 1 februari 2022 - maandag 14 februari 2022
10 jaar Poëzieweek
ARhus, De Munt 8, Roeselare
10 jaar Poëzieweek

We laten ons voor deze feestelijke tiende editie van de Poëzieweek inspireren door NATUUR. Het voorbije jaar herontdekten we met zijn allen de schoonheid van onze natuur. We verdwaalden op onbekende wandelpaden, verkenden nieuwe fietsroutes en gingen op avontuur in onze achtertuin. We werden weer verliefd op onze vierkante meter tuin, de bloesems en het groen op ons balkon… Laat ons dit jaar beginnen met het (her)ontdekken van de poëzie in de natuur en de natuur in de poëzie!

KlankEnKleur (-8 jaar)

Volg vanaf 1 t.e.m. 14 februari de poëzieroute door ARhus. We nemen je mee langs natuurgeluiden, liedjes en versjes. Achteraf mag je je uitleven en jouw luisterindrukken in kleur vereeuwigen in de workshopruimte. Hier wachten o.a. kleurplaten en blanco papier met mooie randen om ingekleurd en beschilderd te worden.

WoordenWizard (+8 jaar) 

Kinderen en jongeren die graag met woorden en klanken spelen kunnen in ARhus hun eigen gedicht neerpennen. In de workshopruimte op verdieping +2 wachten wit en gekleurd papier op jullie creaties. Geen inspiratie? Kies blind enkele letters om met klanken te toveren of laat je leiden door enkele speelse rijmen van anderen in de workshopruimte.

DICHTER bij de natuur (voor jongeren, volwassenen en families)

Dwalen je gedachten wel eens af naar een gedicht of flard poëzie wanneer je wandelt in de natuur? Inspireert het zingen van de vogels, de wind in de bomen of de mystiek van de ochtendnevel je om deze ervaring in woorden te vatten? Deel jouw lyrische momenten met ons via Instagram of Facebook. Zet je post openbaar, tag @ARhus_roeselare en gebruik #DICHTERbijdenatuur

Poëzie-apps in de kijker

We vroegen Stadsdichter Edward Hoornaert naar zijn favoriete poëzie-apps. Wat wil hij in de kijker zetten? Welke apps mogen we als liefhebber van de letteren niet missen? Ontdek ze hier!

Kinderen met poëtisch talent? Voor hen selecteerden we deze 6 kinderpoëzie-apps.

Wanneer: van 1 t.e.m. 14 februari 2022, tijdens de openingsuren.
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (workshopruimte op verdieping +2)
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: niet nodig

Check voor je komst onze coronahuisregels.

Praktische info voor jonge gezinnen: In ARhus De Munt is er een buggyparking op de tweede verdieping. Er is ook een verschoningstafel voorzien op de 2de verdieping en in het ARhus Café. In het ARhus Café zijn babystoelen aanwezig.


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.

vlieg Vlieg wijst de hele familie de weg naar muziek, theater, film, dans en nog veel meer vrijetijdsactiviteiten.