31-05-2022

Schrijf je in voor de Leesjury!

Ben jij tussen 4 en 16 jaar en vind je het leuk om over boeken te praten? Schrijf je in voor de Leesjury! Voor leesgroep 3 (8-10 jaar) en leesgroep 6 (14-16 jaar) zijn we nog op zoek naar een begeleider. Stel je kandidaat!Lees meer

Kalenderdetail

woensdag 2 februari 2022
50 Humans, expo en verhalenavond met Abdulazez Dukhan (VOLZET)
ARhus, De Munt 8, Roeselare
50 Humans, expo en verhalenavond met Abdulazez Dukhan (VOLZET)

Abdulazez Dukhan was amper 12 jaar toen de burgeroorlog in Syrië uitbrak. Drie jaar later ging hij samen met zijn gezin op de vlucht voor het bommengeweld. Onderweg naar een veilige thuis, kruiste zijn pad dat van talloze andere mensen die dezelfde zoektocht aflegden. Het was in een vluchtelingenkamp in Griekenland dat hij de kracht van fotografie en verhalen vertellen ontdekte. 50 Humans vertelt het verhaal van 50 mensen op de vlucht aan de hand van 50 portretten. Voorbij het ‘wij’ en het ‘zij’ gaan we met hem in gesprek over vluchten, jezelf zoeken en opofferingen maken.

De expo van Abdulazez gaat heel België rond maar hij droomt ervan om dit uit te breiden naar heel Europa. Vluchtelingen zijn eerst en vooral mensen, vandaar de keuze voor de titel ‘50 Humans’. Hun vluchtverhaal is een deel van hun leven maar bepaalt niet alles. Deze mensen hebben ambities en capaciteiten waar veel te weinig nadruk op wordt gelegd. Hier wil Abdulazez verandering in brengen.

Abdulazez stelt zijn expo voor en laat je kennismaken met 50 mensen met een vluchtverleden maar een beloftevolle toekomst. Daarna gaan we samen met hem en enkele geportretteerden in gesprek over vluchten, jezelf zoeken en opofferingen maken.

Tip: je kan de expo ook op eigen houtje komen bezoeken van 1 t.e.m. 23 februari, op de verdiepingen van ARhus De Munt. Ontdek ook de themastand in ARhus De Munt (3e verdieping) met collectiematerialen over vluchten en een thuis maken.

Wanneer: vertelavond op woensdag 2 februari 2022 van 18u tot 20u.
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel, verdieping -1)
Kostprijs: gratis
Inschrijven: jammer, deze lezing is volzet

Check voor je komst onze coronahuisregels.


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.