31-05-2022

Schrijf je in voor de Leesjury!

Ben jij tussen 4 en 16 jaar en vind je het leuk om over boeken te praten? Schrijf je in voor de Leesjury! Voor leesgroep 3 (8-10 jaar) en leesgroep 6 (14-16 jaar) zijn we nog op zoek naar een begeleider. Stel je kandidaat!Lees meer

Kalenderdetail

zondag 27 februari 2022
De Voorplek: jong en oud delen verhalen
ARhus Café, De Munt 8, Roeselare
De Voorplek: jong en oud delen verhalen

Hoe gingen jongeren vroeger op stap in Roeselare en hoe doen ze dat vandaag? Op welke muziek dans(te) je graag? Hoe werd er op school lesgegeven en hoe nu? Met welk speelgoed speelde je liefst? Hoe zag je jeugdkamer eruit? Iedereen is welkom om samen met zijn of haar (groot)ouders of kennissen herinneringen op te halen en ervaringen te delen.

Ouderen vertellen verhalen van vroeger. Kinderen en jongeren vertellen wat ze nu beleven. Op deze manier gunnen we elkaar een blik op ons leven, vroeger en nu. We leren elkaar en elkaars leefwereld beter kennen.

Welke persoonlijke verhalen wil jij doorgeven en bewaren? Elke laatste zondag van de maand dopen we het ARhus Café om tot ‘De Voorplek’. Een plek waar generaties samenkomen en levensechte verhalen delen met elkaar. ARhus bouwt een gezellige setting en inspireert jullie met gespreksthema’s. Jullie levenservaringen en verhalen vullen ‘De Voorplek’ verder in. Wil je vooral luisteren? Ook dat kan. Breng vrienden, grootouders of kleinkinderen mee. Of kom alleen. In ‘De Voorplek’ maken we graag een plaatsje vrij voor jou. Is er geen belet? Spring gerust binnen!

Thema van deze sessie:

Februari, liefdesmaand! Dus ligt het thema van deze eerste editie van De Voorplek voor de hand: liefde en relaties. Hoe en waar leerde jij je grote liefde kennen? Op welke straathoek of in welk café gaf jij jouw eerste kus? Is de band met jouw vrienden even sterk als die met jouw familie? Verschilt een trouwfeest van nu veel met dat van pakweg 50 jaar geleden?

Om al in de sfeer te komen gaan we op zoek naar de ultieme liefdesliedjes. Welke plaat heeft voor jou een bijzondere liefdevolle betekenis? Deel het met ons via dit formulier. Op Valentijn (14 februari) en tijdens de eerste editie van De Voorplek (27 februari) draaien we alle ingezonden nummers in het ARhus Café!

Wanneer: op zondag 27 februari 2022 van 10u tot 12u (vrij in en uit)
Eerstvolgende data: 27 maart en 24 april.
Waar: ARhus Café, De Munt 8, Roeselare (verdieping 1)
Voor wie: Iedereen van 6 tot 99 jaar is welkom!
Kostprijs: gratis
Inschrijven: niet nodig

Check voor je komst onze coronahuisregels.

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.

 

©Foto via Canva