31-05-2022

Schrijf je in voor de Leesjury!

Ben jij tussen 4 en 16 jaar en vind je het leuk om over boeken te praten? Schrijf je in voor de Leesjury! Voor leesgroep 3 (8-10 jaar) en leesgroep 6 (14-16 jaar) zijn we nog op zoek naar een begeleider. Stel je kandidaat!Lees meer

Kalenderdetail

donderdag 28 april 2022
Ontmoeting met Fikry El Azzouzi: de verhalen die niet gehoord worden.
Wereldhuis, Hugo Verrieststraat 22 (ingang via Cichoreistraat)
Ontmoeting met Fikry El Azzouzi: de verhalen die niet gehoord worden.

Ultima-winnaar Fikry El Azzouzi geldt als een van de meest originele stemmen in de Vlaamse literatuur.

In 2010 debuteert hij met 'Het Schapenfeest'. Het regent meteen sterrenrecencies. Met opvolger Drarrie in de nacht (2014) gooi hij nog meer grote ogen. Niet alleen bij pers en literatuurcritici, maar vooral bij een jong gretig lezerspubliek. Ook opvolger Alleen Zij (2016) vindt zijn weg naar het Duitse lezerspubliek. Het is het aangrijpende slotstuk van de triologie over Ayoub, de innemende jongen uit Het Schapenfeest en Drarrie in de nacht die ondertussen groot is geworden en verder zijn weg en de liefde zoekt in een door geweld verteerde samenleving. Ondertussen schrijft El Azzouzi een tiental theatervoorstellingen met zijn theatercollectief Jr.cE.sA.r.

'Nieuwe narratieven' brengen, daar is het hem om te doen. Geen vorm is hem daarvoor te min: naast romans en theaterteksten, schrijft hij ook columns en filmscenario’s. Of organiseert schrijfworkshops met leerlingen uit het beroepsonderwijs. Voorjaar 2022 verschijnt ‘Aicha en de verloren taal’, zijn allereerste kinderboek.

"Schrijven is altijd een vorm van protest", zo liet El Azzouzi optekenen begin 2021. "Zelfs als je in een tekst geen protest leest. Dat geldt vooral voor 'nieuwe ­Vlamingen', van wie al snel verwacht wordt dat ze het in hun werk over groot onrecht hebben. Daar niet aan beantwoorden, is hun vorm van protest."

Dit jaar won hij de Ultima voor Letteren, omwille van "zijn vertelkunst, die oude tradities met frisse en toegankelijke vormen verzoent. Hij wil een verteller zijn die betrokken is op de actuele problemen in ons taalgebied.

Fikry El Azzouzi vertelt over zijn maatschappelijke betrokkenheid, zijn hoopvolle verontwaardiging en zijn rol als schrijver om de verhalen die niet gehoord worden in de schijnwerpers te zetten. We laten hem in gesprek gaan met stemmen die niet gehoord worden.

Heb je op voorhand al vragen voor de spreker? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit formulier.

I.s.m. Wereldhuis en Avansa MZW

Wanneer: op donderdag 28 april 2022 van 19u30 tot 21u
Waar: Wereldhuis, Hugo Verrieststraat 22 (ingang via Cichoreistraat), Roeselare
Kostprijs: gratis
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier.
Eventueel ook aan de balies of telefonisch via het nummer 051 69 18 00.

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.

© Foto Jef van Eynde