31-05-2022

Schrijf je in voor de Leesjury!

Ben jij tussen 4 en 16 jaar en vind je het leuk om over boeken te praten? Schrijf je in voor de Leesjury! Voor leesgroep 3 (8-10 jaar) en leesgroep 6 (14-16 jaar) zijn we nog op zoek naar een begeleider. Stel je kandidaat!Lees meer

Kalenderdetail

donderdag 28 april 2022
Time Rebels, documentaire en gesprek (GEANNULEERD)
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Time Rebels, documentaire en gesprek (GEANNULEERD)

We hebben de aarde niet geërfd van onze ouders,
maar in bruikleen gekregen van onze kinderen.

Greta Thunberg bracht honderden jongeren op straat voor een duurzame toekomst. Hoe groot zouden deze betogingen zijn als ook de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van deze jongeren konden meestappen?

Vandaag hebben toekomstige generaties geen stem in het debat. Hoe democratisch is dit? Volgens filosoof Roman Krznaric benaderen we de toekomst als kolonialen: met alleen ons eigen gewin op korte termijn voor ogen. Krznaric beschrijft een nieuwe manier om in de tijd te staan. Hoog tijd om ‘Time rebels’ (rebellen in tijd) te worden, zodat we uiteindelijk een goede voorouder kunnen zijn voor de kinderen van onze kleinkinderen.

Na het bekijken van de VPRO Tegenlicht documentaire ‘Time rebels’ passen we de theorie van Roman Krznaric toe in praktijk. Welke argumenten komen op tafel te liggen als we ook een stem geven aan de toekomstige generaties? En wat met de stem van de natuur? We nodigen je graag uit om deel te nemen aan deze gedachteoefening!

Heb je op voorhand al vragen voor de spreker? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit formulier.

I.s.m. Avansa

Wanneer: donderdag 28 april 2022 van 20u tot 21u30
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel, verdieping -1)
Kostprijs: gratis
Inschrijven: jammer, deze activiteit is geannuleerd

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.

 

© foto VPRO