20-01-2022

Jeugdboekenmaand voor scholen: Win een auteurslezing voor je klas

Tijdens de Jeugdboekenmaand hebben we heel wat leuke activiteiten gepland voor klassen uit het kleuter- en basisonderwijs in Roeselare. Ontdek snel ons aanbod en doe meteen een aanvraag voor een vertelmoment!Lees meer

Kalenderdetail

zondag 10 april 2022
Vertel eens... traditionele voorleesverhalen
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Vertel eens... traditionele voorleesverhalen

Wie kent nog het verhaal van ‘De nieuwe kleren van de keizer’ van Hans Christian Anderson of weet nog het vervolg op ‘Tafeltje dek je, ezeltje strek je’ van de gebroeders Grimm?

Verhalen, welk kind houdt er niet van? En de meeste opa’s en oma’s vinden het heerlijk om verhalen te vertellen.

Dat kunnen sprookjes zijn of verhalen uit kinderboeken. Maar welke verhalen of personages zijn hen uit hun tijd bijgebleven en kennen onze kinderen niet?

Het is niet alleen leuk, maar ook belangrijk om (levens)verhalen aan de volgende generaties door te geven. Ten eerste om het simpele feit dat ze anders verloren gaan. Door verhalen te vertellen blijven ze voortleven. Ten tweede omdat het kind ontdekt dat het onderdeel uitmaakt van een eigen geschiedenis en cultuur. Dat maakt dat er verbondenheid ontstaat over generaties heen.

Tijdens deze voorleessessie zullen senioren een verhaal uit een kinderboek uit hun tijd vertellen. Of hoe klassieke verhalen de tand des tijds weten te doorstaan.

I.h.k.v. Leesbevordering, leesplezier

Wanneer: zondag 10 april van 10u30 tot 11u30 (doorlopend)
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (verdieping +2, voorleeszetel)
Doelgroep: kinderen van 7 tot 12 jaar, framilies
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: niet nodig

Check voor je komst onze coronahuisregels.

Praktische info voor jonge gezinnen: In ARhus De Munt is er een buggyparking op de tweede verdieping. Er is ook een verschoningstafel voorzien op de 2de verdieping en in het ARhus Café. In het ARhus Café zijn babystoelen aanwezig.


Gezocht: mensen die hun favoriete voorleesverhalen willen delen met onze jongste bezoekers en hun (groot)ouders. Heb je zin om een verhaal uit jouw jeugd te vertellen? Stuur dan een mail naar info@arhus.be of bel 051 69 18 00.

Ken je al… onze Voorleeszetel

Iedereen die zin heeft om voor te lezen, nodigen we uit om dit voorjaar op de zetel plaats te nemen.

Je maakt van het voorleesmoment een intiem onderonsje of… je leest voor terwijl iedere bezoeker, groot of klein mag genieten van het verhaal dat je brengt.

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.

vlieg Vlieg wijst de hele familie de weg naar muziek, theater, film, dans en nog veel meer vrijetijdsactiviteiten.