31-05-2022

Schrijf je in voor de Leesjury!

Ben jij tussen 4 en 16 jaar en vind je het leuk om over boeken te praten? Schrijf je in voor de Leesjury! Voor leesgroep 3 (8-10 jaar) en leesgroep 6 (14-16 jaar) zijn we nog op zoek naar een begeleider. Stel je kandidaat!Lees meer

Kalenderdetail

dinsdag 1 februari 2022 - woensdag 23 februari 2022
Expo: 50 Humans
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Expo: 50 Humans

Abdulazez Dukhan was amper 12 jaar toen de burgeroorlog in Syrië uitbrak. Drie jaar later ging hij samen met zijn gezin op de vlucht voor het bommengeweld. Onderweg naar een veilige thuis, kruiste zijn pad dat van talloze andere mensen die dezelfde zoektocht aflegden. Het was in een vluchtelingenkamp in Griekenland dat hij de kracht van fotografie en verhalen vertellen ontdekte. 50 Humans vertelt het verhaal van 50 mensen op de vlucht aan de hand van 50 portretten.

De expo van Abdulazez gaat heel België rond maar hij droomt ervan om dit uit te breiden naar heel Europa. Vluchtelingen zijn eerst en vooral mensen, vandaar de keuze voor de titel ‘50 Humans’. Hun vluchtverhaal is een deel van hun leven maar bepaalt niet alles. Deze mensen hebben ambities en capaciteiten waar veel te weinig nadruk op wordt gelegd. Hier wil Abdulazez verandering in brengen.

Ontdek ook de themastand in ARhus De Munt (3e verdieping) met collectiematerialen over vluchten en een thuis maken.

Wanneer: expo van 1 t.e.m. 23 februari 2022, doorlopend tijdens de openingsuren
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (op de verdiepingen)
Kostprijs: gratis
Inschrijven: niet nodig

TIP! Schrijf je ook in voor de interactieve vertelavond met Abdulazez Dukhan op 2 februari. Samen met hem en enkele geportretteerden gaan we in gesprek over vluchten, jezelf zoeken en opofferingen maken.

 

Check voor je komst onze coronahuisregels.


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.