21-11-2022

Hulp bij je jobbonus

Wie minder dan 2500 euro bruto verdient, komt mogelijk in aanmerking voor een jobbonus. Lees meer

Kalenderdetail

woensdag 5 oktober 2022
De Serre: help vogels de winter door met vogeltaartjes
ARhus, De Munt 8, Roeselare
De Serre: help vogels de winter door met vogeltaartjes

De Serre is een maandelijkse creatieve workshop voor kinderen én (groot)ouders. Een broeikas waar kennisdelen en groei centraal staan en de collectie van ARhus tot leven komt. Een lokaal expert met groene vingers geeft uitleg en zet jou en je (klein)kind(eren) daarna op weg. Ben je klaar om samen met ons de wondere wereld van natuur en wetenschap te ontdekken? Op het einde van de workshop neem je telkens je eigen creatie mee naar huis.

Tijdens deze sessie leren we vogeltaartjes maken. Luxe vogelvoer waarmee je de vogels in jouw tuin de winter helpt te overbruggen.

In het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid (van 1 tot 10 oktober) zeggen we ‘De boom in’ tegen zaken die ons mentaal welbevinden soms in de weg kunnen staan: torenhoge verwachtingen, altijd je best doen op school, niet durven toegeven dat het even niet gaat, stress, onzekerheid, … Schrijf het van je af tijdens onze workshop en hang de kaartjes (samen met jullie zelfgemaakte vogeltaartjes) op in een boom.

Wil je graag nog extra vogeltaartjes ophangen in je tuin? Ga dan eens langs in Therapeutisch Zorgpunt N (Gasthuisstraat 10, 8800 Roeselare; ingang Brugsesteenweg). Je kan er t.e.m. 10 oktober een extra vogeltaartje en ‘De boom in met…’ kaartje afhalen. Of vraag naar de bereidingswijze en ga thuis zelf aan de slag. 

i.s.m. Therapeutisch Zorgpunt N i.h.k.v. de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

 

Schrijf je nu ook al in voor de volgende sessies:

  • Wo 2/11: De Serre: een fruitige kook- en proefnamiddag
  • Wo 7/12: De Serre: duurzame eindejaarsversiering

Wanneer: woensdag 5 oktober van 14u tot 15u en van 15u tot 16u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (workshopruimte op verdieping +2)
Doelgroep: vanaf 7 jaar en (groot)ouders
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier
Eventueel ook aan de balies of via het tel. 051 69 18 00

Jonge gezinnen welkom! In ARhus De Munt is er een buggyparking op de tweede verdieping. Je vindt een verschoningstafel en borstvoedingsruimte op de 2de verdieping en in het ARhus Café. In het ARhus Café zijn babystoelen aanwezig.

 

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.

vlieg Vlieg wijst de hele familie de weg naar muziek, theater, film, dans en nog veel meer vrijetijdsactiviteiten.