27-01-2023

Junior Stadsdichter 2023 is bekend!

Lees snel verder wie de felbegeerde titel 'Junior Stadsdichter #vanrsl' heeft gewonnen, en wie de publieksprijs in de wacht sleepte! Lees meer

Kalenderdetail

vrijdag 27 januari 2023
De Levende Bibliotheek, een open boek over het leven
ARhus Café, De Munt 8, Roeselare
De Levende Bibliotheek, een open boek over het leven

Mentale problemen zijn voor veel mensen een dagelijkse realiteit. Ongeveer 700.000 Vlamingen kampen met ernstige psychische problemen. Een derde van de Belgen wordt persoonlijk geconfronteerd met psychische stoornissen in zijn of haar levensloop. En nog meer mensen krijgen er onrechtstreeks mee te maken door een kennissen of familieleden met een psychisch probleem. Een veelvoorkomend maatschappelijk gegeven dus, maar het stigma eromheen vermindert maar mondjesmaat. ARhus Roeselare en Kliniek Sint-Jozef Pittem willen daarom deze verhalen in de kijker zetten met 'Levende boeken'.

Wat is De Levende bibliotheek?

De Levende bibliotheek is een ontmoetingsevenement in het ARhus Café waarbij je in gesprek gaat met levende boeken. Je ontmoet er de mens achter elk verhaal. Mensen, zoals jij en ik, met een inspirerend verhaal. Je kan er met hen vrijuit in gesprek gaan over hoop, verlies, veerkracht en (psychische) kwetsbaarheid. Je ontdekt dat het mogelijk is om er weer bovenop te raken, met vallen en opstaan en met goede ondersteuning.

Hoe werkt het?

Elk Levend Boek maakte een kaft met een samenvatting van zijn of haar verhaal. Als een verhaal je aanspreekt kan je online een afspraak met je favoriet Levend(e) Boek reserveren. Het ‘lezen’ van het Boek duurt 20 tot 30 minuten. Het is een persoonlijk en intiem gesprek, van mens tot mens. Toch mag het Levend Boek kiezen om op sommige vragen niet in te gaan of om het gesprek te beëindigen.

Wanneer: vrijdag 27 januari 2023, tijdsloten van een half uur tussen 14u30 en 18u
Waar: ARhus Café, De Munt 8, Roeselare (verdieping +1)
Voor wie: iedereen is welkom
Kostprijs: gratis
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier. Maak je keuze uit één of meerdere verhalen die hieronder beschreven staan. 

Levende boeken

Hier vind je het verhaal van de 14 Levende Boeken. Via het inschrijvingsformulier kan je een gesprek met hen reserveren.

Tip: klik op de cover om een grotere versie te zien (in pdf).

Boek 1: Ronald


  

Boek 2: Steven


  

Boek 4: Lieke


  

Boek 5: Manon

  

Boek 6: Marijke


  

Boek 7: Jelske


  

Boek 8: Annemie

  

Boek 9: Katrien


  

Boek 11: Deborah


  

Boek 13: Filip (Filco)


  

Boek 14: Miek


  

Boek 15: Cheyenne


  

Boek 17: Joke


  

 

 

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.