06-03-2023

GoPress Kiosk wordt Belgapress Kiosk

De digitale kranten- en tijdschriftendatabank die ARhus aanbiedt, wordt vervangen door Belgapress Kiosk. Lees meer

Kalenderdetail

donderdag 9 februari 2023
Leer jouw bankapp (beter) kennen (KBC, BNP Paribas Fortis & ING)
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Leer jouw bankapp (beter) kennen (KBC, BNP Paribas Fortis & ING)

Mobiel bankieren met smartphone of tablet bespaart ons niet alleen tijd maar ook geld. Je kan op elk ogenblik van de dag een overschrijving uitvoeren, de stand van je rekeningen bekijken, een aankoop doen in een (web)winkel, vrienden terugbetalen na een etentje, de (klein)kinderen zakgeld geven,... En dit zonder dat je je hoeft te verplaatsen of rekening moet houden met openingsuren. Handig, toch?

Jouw bankapp kan je dus beschouwen als je nieuwe, digitale portefeuille. Maar dan veiliger: want niemand kan erin zonder inloggegevens. Tijdens deze sessie leer je jouw bankapp (beter) kennen. Aangezien elke app van elke bank er wat anders uitziet, komen medewerkers van enkele banken langs om je wegwijs te maken:

  • Hoe log je in?
  • Hoe controleer je de stand van jouw rekeningen?
  • Hoe betaal je jouw facturen?
  • Hoe reken je af via een QR-code?
  • Hoe kan je rekeningen delen met jouw vrienden?
  • Welke extra mogelijkheden en diensten vind je nog in de app?
  • Hoe bescherm je jouw veiligheid en privacy?
  • Hoe betaal je met een “weareable” zoals een smartwatch?
  • … 

Schrijf je in voor de sessie van jouw bank: BNP Paribas Fortis, ING Roeselare, KBC Bank en Verzekering regio Roeselare. De medewerkers geven jou gerichte info over jouw bankapp en beantwoorden jouw vragen. Breng zeker jouw smartphone, bankkaart en bankkaartlezer mee.

Heb je nog geen voorkennis? Dan is de voorafgaande sessie ‘Betalen met een bankapp’ een aanrader.

TIP: Deze sessie kan ook op zaterdagvoormiddag (enkel KBC) gevolgd worden.

Suggesties: Mogelijks ben je ook geïnteresseerd om te leren werken met Payconiq? Dit is een veilige en handige app om mobiel te betalen. Schrijf je in voor de sessie op zaterdag om 15u. (volzet maar je kan nog op de wachtlijst)

Maak je je zorgen over jouw veiligheid en privacy bij online bankieren? Volg (online) de sessie ‘Van phishing tot kluisrekeningfraude: Febelfin over veilig online bankieren’ op dinsdag om 14u. 

Het volledige programma van de Veiliger Internet Week #VANRSL van 6 tot 11 februari vind je op www.arhus.be/veiliger-internet-week.

De Veiliger Internet Week #VANRSL is een initiatief van ARhus, Politiezone RIHO en Stad Roeselare i.s.m. CVO CREO en Scala, Dienstencentra Motena, Digipunt RSL Op Post, Digipunt AZ Delta, Febelfin, Huis van het Kind Roeselare, Howest, Ligo MZWVL, Saamo en banken regio Roeselare: BNP Paribas Fortis, ING en KBC Bank  & Verzekering.

Wanneer: op donderdag 9 februari van 19u15 tot 21u
Waar
: ARhus, De Munt 8, Roeselare. Aanmelden aan het onthaal
Doelgroep: iedereen die de BNP Paribas Fortis, ING of KBC-app wil gebruiken. Ben je klant bij een andere bank? Volg dan niet deze sessie, maar de sessie ‘Betalen met een bankapp’ van 18u tot 19u.
Kostprijs: gratis, dankzij de steun van Stad Roeselare en Vlaanderen i.h.k.v. het actieplan Iedereen Digitaal.
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier van jouw bank: 

Eventueel kan je ook inschrijven aan de balies of via het telnr. 051 69 18 00

Vragen? Heb je op voorhand al vragen voor de spreker? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit vragenformulier.


De Veiliger Internet Week wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van Stad Roeselare en Vlaanderen i.h.k.v. het actieplan Iedereen Digitaal.

 

       


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.

 

© foto via Canva