02-06-2020

Het ondernemersvirus te pakken? Tips tijdens corona voor startende ondernemers

Heb je al een tijdje een lumineus idee om een eigen zaak te starten? Wil je jezelf ontplooien en lonkt het ondernemerschap, maar heb je nog een extra duwtje in de rug nodig? Onze collega Carmen zet enkele tips voor jou op een rijtje.Lees meer

Kalenderdetail

vrijdag 22 april 2016
Stadsmatinees: sessie 1 - steden in transitie
ARhus, De Munt
Stadsmatinees: sessie 1 - steden in transitie

Deze sessie maakt deel uit van de Stadsmatinees, een reizend programma van lezingen door academici en debatten met professionelen uit het veld over de stad en de uitdagingen voor steden. Het programma wil academici, beleidsmakers, privé-partners en het middenveld uit verschillende steden samenbrengen in een netwerk. Info over alle Stadsmatinees vind je hier.

SESSIE 1:  Steden in Transitie

Eric Corijn (Brussels Academy – VUB ) en David Bassens (Cosmopolis – VUB)
Vrijdag, 22 april 2016 in ARhus, Roeselare

In de openingssessie treden prof. Eric Corijn en prof. David Bassens met stedelijke beleidsmakers in debat rond het thema ‘de stad als een politieke actor’. De centrale vraag is in welke mate de stad als collectieve actor goed geplaatst is om de grote uitdagingen van vandaag – klimaatopwarming, superdiversiteit, economische groeicrisis – van antwoord te dienen. Er is aandacht voor hoe steden in een netwerk vanuit pragmatiek aan dergelijke oplossingen kunnen werken, mits een fundamentele shift in het nadenken over de organisatie van stedelijk beleid.

Prof. Eric Corijn is emeritus hoogleraar stadsgeografie, cultuurfilosoof en doctor in de sociale wetenschappen, oprichter van de onderzoeksgroep Cosmopolis (VUB), ondervoorzitter van het Brussels Studies Institute en directeur van de Brussels Academy.

Prof. David Bassens is economisch geograaf en codirecteur van het onderzoekscentrum Cosmopolis Centre for Urban Research aan de Vrije Universiteit Brussel.

9u30 – 10u Ontvangst met koffie
10u – 10u15 Verwelkoming door Yves Rosseel, algemeen directeur Kenniscentrum ARhus
10u15 – 12u  Voordracht ‘Steden in Transitie’ door prof. Eric Corijn en prof. David Bassens
12u – 12u30 Nabeschouwing door burgemeester Kris Declercq
12u30 – 13u  Vraag en antwoord
13u – 14u Broodjeslunch en netwerkmoment

Inschrijven: via het inschrijvingsformulier (vóór dinsdag 19 april 2016)