28-07-2018

VACATURES: communicatiemedewerker en projectmedewerker jongeren

Ter versterking van ons team is ARhus op zoek naar een communicatiemedewerker en een projectmedewerker jongeren. Word jij onze nieuwe collega? Kandideer voor 28 juli!Lees meer

Kalenderdetail

zaterdag 10 juni 2017
Digidokter: Radio & TV anno 2017
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Digidokter: Radio & TV anno 2017

Om de maand doet ARhus dienst als computerhulp. Elke Digidokter-sessie start met een korte uitleg over een bepaald onderwerp. Daarna volgt een 'spreekuur' waarin je allerhande vragen kan stellen. Neem gerust je eigen laptop of tablet mee. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW.

Vlaams Minister van Media Sven Gatz stuurt aan op een radicale omschakeling naar digitale radio tegen 2022. DAB+ (digitale zendtechniek via de ether) is daarbij de meest democratische optie, omdat je als luisteraar - mits investering in een compatibel toestel - gratis naar digitale radio kan blijven luisteren, terwijl distributie via kabel en internet altijd abonnementskosten met zich meebrengen.

Tel daarbij op dat je via een smartphone of ander toestel al langer toegang hebt tot een oceaan aan streamingdiensten, internetradiostations, genre- en nichezenders, podcasts, ... en je begrijpt dat het traditionele radiolandschap in de komende jaren grondig zal veranderen. We overlopen alvast de diverse opties om digitaal radio te beluisteren, en bekijken welk soort toestellen je daarvoor nodig hebt.

Daarna maken we dezelfde oefening voor de televisie. Wat is de zin en onzin van technologische nieuwigheden als smart-tv, 3D, HD ready, Full HD, en UHD/4K? Zijn die extra mogelijkheden ook nuttig voor een modale TV-kijker? Is de bediening nog wel gebruiksvriendelijk, of zijn de extra functies enkel besteed aan technologieliefhebbers (a.k.a. nerds of geeks)? En hoe zit het tenslotte met de vele 'streamingdiensten' die tegenwoordig worden aangeboden (Yelo, TV Overal, Rex&Rio, Netflix, Steevie, Bhaalu)?

Joachim Leeman is ICT-medewerker bij Stad Deinze en freelance ICT-trainer.

i.s.m. Vormingplus MZW

Wanneer: zaterdag 10 juni van 10u15 tot 12u15
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel -1)
Kostprijs: 5 euro (3 euro voor mensen met een vrijetijdspas)
Inschrijven: via Vormingplus MZW

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.