28-07-2018

VACATURES: communicatiemedewerker en projectmedewerker jongeren

Ter versterking van ons team is ARhus op zoek naar een communicatiemedewerker en een projectmedewerker jongeren. Word jij onze nieuwe collega? Kandideer voor 28 juli!Lees meer

Kalenderdetail

dinsdag 19 september 2017
Dementieweek: Christine Van Broeckhoven over Alzheimer en dementie
ARhus (Verzonken Kasteel), De Munt 8, Roeselare
Dementieweek: Christine Van Broeckhoven over Alzheimer en dementie

Lezing in het kader van de Dementieweek van 14 tot 21 september, met tal van activiteiten rond Alzheimer en dementie.

Door de toegenomen welvaart leven we steeds langer. Dat is fijn, maar deze vergrijzing brengt een hoop maatschappelijke uitdagingen met zich mee. Zoals dementie, met de ziekte van Alzheimer als meest voorkomende vorm. Het is een illusie te denken dat dit ver van uw bed zal blijven, deze aandoening treft ook u en uw familie. Eén op vier sterft vandaag dement. Tegen 2050 verdubbelt dit aantal.
Professor Christine Van Broeckhoven en haar team zetten zich elke dag in om deze aandoening beter te begrijpen. Ze zoeken hard naar manieren om de verschillende ziektebeelden van dementie in kaart te brengen. Kom hierover meer te weten tijdens haar lezing 'Alzheimer en dementie, een wetenschappelijke benadering'.  

Christine Van Broeckhoven is Edegemnaar en een sociaal bewogen vrouw. Daarnaast is ze ook professor en directeur van het onderzoeksdepartement voor Moleculaire Genetica aan de Universiteit Antwerpen. Christine doet al meer dan 30 jaar baanbrekend onderzoek naar de ziekte van Alzheimer, frontaalkwabdementie en verwante hersenziekten. Ze werd hiervoor meermaals (inter)nationaal erkend en bekroond.
Op het palmares van Christine Van Broeckhoven staan onder andere de 5-jaarlijkse prijs Joseph-Maisin van het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek, de internationale prijs voor vrouwen in wetenschappen van L’Oréal/UNESCO, The European Inventor Award en de Amerikaanse MetLife Award for Medical Research. Christine ontving ook als eerste Europese vrouw de Amerikaanse Potamkin Prijs.

Wanneer: dinsdag 19 september van 14u tot 15u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel)
Toegangsprijs: 7 euro
Inschrijven: Jammer, deze lezing is volzet.

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.