28-07-2018

VACATURES: communicatiemedewerker en projectmedewerker jongeren

Ter versterking van ons team is ARhus op zoek naar een communicatiemedewerker en een projectmedewerker jongeren. Word jij onze nieuwe collega? Kandideer voor 28 juli!Lees meer

Kalenderdetail

zondag 17 september 2017
ARhumenten: Poëtische documentaire 'Nostalgie'
ARhus, De Munt 8, Roeselare
ARhumenten: Poëtische documentaire 'Nostalgie'

Eén keer per maand nodigt ARhus een schrijver of een filosoof (of een combinatie van beiden) uit. We zoomen in op actuele kwesties en vergeten vragen. We luisteren naar het kloppend hart van onze cultuur en zoeken de blinde vlekken van onze samenleving op. Laat je inspireren door hun sprankelende ideeën of leer je favoriete schrijver in real life kennen. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW. Boekhandel De Zondvloed zorgt voor een stand met werk van de spreker.

Nostalgie is van alle tijden. Het is niet alleen de geur van grootmoeders koffie of de regenjas in de gang - het is een oud Grieks begrip over de pijn van de terugkeer. Soms tot stervens toe.

Deze documentaire neemt je mee op een reis door Europa, van het oude Rome tot de toppen van de Alpen. Vergezeld van een psychiater, een historicus en een filosoof krijg je verhalen te horen over de verloren tijd, de menselijke natuur en een nostalgische getuigenis van een Gentse Congolees.

Interviews met Dirk De Wachter, Sylvain De Bleeckere en Joannes Késenne, met werk van kunstenaars Hans Op de Beeck, Dirk Braeckman en Philip Huyghe en de nostalgische getuigenis van Gentenaar en Congolees Zimba Lumingu.

De documentaire wordt ingeleid door Kevin D’heedene, regisseur en auteur. Hij is naast de maker van creatieve documentaires (Einddagen der Mensheid '14-'18), ook de maker van poëziefilms over symbolistische schrijvers zoals Maurice Maeterlinck (2012), Georges Rodenbach (2014) & Emile Verhaeren (2016).

I.s.m. Vormingplus MZW en i.h.k.v. Werelddag Dementie.

Wanneer: zondag 17 september van 10u30 tot 12u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel)
I.h.k.v. Werelddag Dementie
Toegangsprijs: 7 euro 
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier, tel. 051 69 18 00 of aan de balie

 

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.