28-07-2018

VACATURES: communicatiemedewerker en projectmedewerker jongeren

Ter versterking van ons team is ARhus op zoek naar een communicatiemedewerker en een projectmedewerker jongeren. Word jij onze nieuwe collega? Kandideer voor 28 juli!Lees meer

Kalenderdetail

donderdag 21 september 2017
Broodje ARhus: Korneel De Rynck over 'In Europese Velden'
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Broodje ARhus: Korneel De Rynck over 'In Europese Velden'

Elke derde donderdag van de maand komen bevlogen sprekers over de middag in ARhus hun verhaal brengen. Bij een kom soep en een broodje krijg je een portie passie en wilskracht, engagement en emotie voorgeschoteld. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW.

Korneel De Rynck bracht net ‘In Europese Velden’ uit (Manteau). Hij gidst je in het boek langs honderden bezienswaardigheden van de Eerste Wereldoorlog, in maar liefst twaalf Europese landen: België, Frankrijk, Italië, Slovenië, Bosnië, Servië, Macedonië, Griekenland, Turkije, Polen, Oekraïne, Wit-Rusland. De auteur gaat naar de plaatsen waar de belangrijkste veldslagen zich hebben afgespeeld. Hij schetst het relaas van die veldslagen en biedt telkens een handig overzicht van de interessantste sporen, monumenten, begraafplaatsen en musea, doorspekt met talloze foto’s en kaarten. Tijdens Broodje ARhus pikt hij er aan de hand van beeldmateriaal de meest interessante plaatsen uit.

In Europese Velden draait natuurlijk in de eerste plaats om de Grote Oorlog. Maar de locaties die worden besproken, zijn niet alleen historisch belangrijk. Het zijn ook prachtige reisbestemmingen, tout court. De oorlog speelde zich af op strategische plekken: bij rivieren, bij de zee, op heuvels of in de bergen en in de buurt van oude steden. Zo afschuwelijk de oorlog was, zo mooi is het landschap dat het decor ervan vormde. Ongetwijfeld geeft De Rynck in zijn boek en tijdens deze lezing iedereen die geboeid is door WO I (en geschiedenis in het algemeen) heel wat reisinspiratie!

Wanneer: donderdag 21 september van 12u15 tot 13u15
Waar: ARhus-café, De Munt 8, Roeselare
Toegangsprijs: 7 euro (soep en broodje inbegrepen)
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier, tel. 051 69 18 00 of aan de balie

 

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.