28-07-2018

VACATURES: communicatiemedewerker en projectmedewerker jongeren

Ter versterking van ons team is ARhus op zoek naar een communicatiemedewerker en een projectmedewerker jongeren. Word jij onze nieuwe collega? Kandideer voor 28 juli!Lees meer

Kalenderdetail

zondag 26 november 2017
ARhumenten: Maximiliaan Martens over de restauratie van het Lam Gods
ARhus, De Munt 8, Roeselare
ARhumenten: Maximiliaan Martens over de restauratie van het Lam Gods

AFGELAST

Eén keer per maand nodigt ARhus een schrijver of een filosoof (of een combinatie van beiden) uit. We zoomen in op actuele kwesties en vergeten vragen. We luisteren naar het kloppend hart van onze cultuur en zoeken de blinde vlekken van onze samenleving op. Laat je inspireren door hun sprankelende ideeën of leer je favoriete schrijver in real life kennen. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW i.h.k.v. Vakmanschapsbeurs Revivak en Dag van de Ambachten. Boekhandel De Zondvloed zorgt voor een stand met werk van de spreker.

Sinds 2012 wordt het Lam Gods van de gebroeders Hubert en Jan van Eyck grondig gerestaureerd. Professor Maximiliaan Martens gaat tijdens deze lezing in op de materiële geschiedenis van het altaarstuk sinds zijn ontstaan in 1432, wat inzicht verleent in de reden waarom de restauratie noodzakelijk is. De conservatie- en restauratiebehandeling is kenmerkend voor de huidige wetenschappelijke aanpak (‘scientific conservation’). Er wordt ingegaan op de methoden en de technologie die hierbij wordt ingezet.

Prof. dr. Maximiliaan Martens (°1960) is hoogleraar Kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent. Hij is gespecialiseerd in de kunst van de Lage Landen, 15de-16de eeuw. Zijn huidig onderzoek is vooral geconcentreerd op wetenschappelijke beeldvorming en beeldverwerking. Prof. Martens coördineert het onderzoek ter ondersteuning van de restauratie van het Lam Gods aan de UGent. Hij is eveneens lid van de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschappen en Kunsten, Klasse van de Kunsten.

Wanneer: zondag 26 november van 10u30 tot 12u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (verdieping -1)
Toegangsprijs: 7 euro 
Inschrijven: jammer, deze lezing is afgelast wegens te weinig inschrijvingen.

 

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.