28-07-2018

VACATURES: communicatiemedewerker en projectmedewerker jongeren

Ter versterking van ons team is ARhus op zoek naar een communicatiemedewerker en een projectmedewerker jongeren. Word jij onze nieuwe collega? Kandideer voor 28 juli!Lees meer

Kalenderdetail

donderdag 23 november 2017 - zondag 26 november 2017
Maak het mee! Aan het werk met innovatieve makers
Diverse locaties in Roeselare
Maak het mee! Aan het werk met innovatieve makers

Ben je gebeten door restauratie en de bijzondere technieken die hierbij horen? Boeit het proces van het maken je ook zo? Stilstaan bij de natuurlijke materialen/grondstoffen/ingrediënten, op zoek gaan naar de vertaling ervan en je steeds heruitvinden op een duurzame manier? Maakte je vroeger spontaan legogebouwen, knutselwerkjes of artisanale lekkernijen en is dit uitgegroeid tot een bouwtechnische, artistieke of voedingsgerichte passie? Misschien ben je ondertussen zelf een kwaliteitsmaker?

"Maak het mee!" heeft een boeiend programma voor iedereen die zich in deze vragen herkent:
 

 • Lerend Netwerkevent
  Op donderdagavond 23 november gaan we van start met een 'Lerend Netwerkevent' bij Ateliers Piano's Maene te Ruiselede. Deze avond richt zich op Vlaamse en Nederlandse professionals en wil via panelgesprekken en thematische workshops zowel aspirant, prille als gevestigde makers inspireren. 
 • Jobmarkt
  Op vrijdag 24 november zijn secundaire scholen met hout, bouw en schildersrichtingen uit de derde graad van harte welkom bij VDAB in de Guido Gezellelaan 9 te Roeselare. Deze dag wordt volledig voor hen ingevuld met workshops, bedrijfsbezoeken en een jobmarkt. Ook werkzoekenden uit de bouwsector zijn welkom op deze Jobmarkt. Tijdens deze dag ligt de focus op knelpuntberoepen in de restauratiewereld.
 • Dag van de Ambachten
  Op zondag 26 november worden naast VDAB ook de deuren van ARhus, Sask en het Vlaams Huis van de Voeding te Roeselare open gezet voor het brede publiek. Het Maak Het Mee! event werkt op deze dag nauw samen met de organisatie van de Belgische Dag van de Ambachten. De focus ligt hierbij op innovatie in de ambachtssector, crossovers en co-creatie met de kunstsector, voedingsnijverheid, designwereld en bouwsector.
  Routekaart met volledig programma en info


Wil je graag deelnemen?

 1. Ontmoet je graag gelijk- of anders gestemde makers met een innovatieve/co-creatieve drive? Volg je graag kort maar krachtige praktische workshops die je verder helpen als startende of professionele maker? Dan ben je meer dan welkom op het lerend netwerkevent!
   
 2. Deel je graag interactief en belevend je skills met jong en oud? Op een centrale beursplek of in je eigen atelier of in dat van een gelijkgestemde maker waarbij je in co-creatie gaat? Dan is de scholen – of publieksdag iets voor jou!  

Meer info op de website van Revivak of hun Facebookpagina.  

 

Maak Het Mee! is een organisatie van Revivak in samenwerking met erfgoedcel Terf, Unizo en Fod Economie.