28-07-2018

VACATURES: communicatiemedewerker en projectmedewerker jongeren

Ter versterking van ons team is ARhus op zoek naar een communicatiemedewerker en een projectmedewerker jongeren. Word jij onze nieuwe collega? Kandideer voor 28 juli!Lees meer

Kalenderdetail

zaterdag 16 september 2017
Voorstelling Prisma app en verteldoos De Beurs
WZC Ter Berken, Zijstraat 59, Roeselare
Voorstelling Prisma app en verteldoos De Beurs

ARhus en Erfgoedcel Terf stellen twee tools voor waarbij mensen met dementie samen met hun familie, mantelzorgers of zorgverleners mooie momenten en herinneringen kunnen (her)beleven: Verteldoos De Beurs en de dementie-app Prisma.

Verteldoos 'De Beurs'

De Verteldoos wordt voorgesteld tijdens de Dementieweek in Roeselare: op 16 september in WZC Ter Berken (Zijstraat 59, Roeselare) en op 21 september in de Cityscoop tijdens de Themadag ‘Dementie in beweging’. 

ARhus ontwikkelde een verteldoos over de gekende feestzaal ‘De Beurs’ in Roeselare. Er wordt gefocust op de gebeurtenissen in De Beurs in de jaren 1950-’60-’70. De Beurs was in die jaren de ‘place to be’ in het uitgaansleven van Roeselare en de locatie voor tal van festiviteiten. Er hangen dus heel wat verhalen vast aan deze plaats voor vele Roeselarenaars!

De verteldoos ‘De Beurs’ kan je vanaf 16 september, na de voorstelling, gratis ontlenen in ARhus afdeling De Munt (verdieping +4), voor 3 weken. In de catalogus zal je kunnen zien of de verteldoos aanwezig is of uitgeleend.

Meer info over de Verteldoos vind je hier.

Dementie-app Prisma

Tijdens de Week van de Dementie wordt op zaterdag 16 september in WZC Ter Berken de betaversie van de app voorgesteld aan een testpanel van personen met dementie en een (smartphonevaardig) familielid. De Prisma-app zal gebruikers toelaten om persoonlijke herinneringen, familieverhalen en (beeld)materiaal te verzamelen. Zo ontstaat er een gepersonaliseerd levensboek waardoor er gemakkelijk (opnieuw) contact gemaakt kan worden met personen met dementie.

Een team van studenten en ondernemers startte Prisma tijdens de Open Summer of Code. Dat is een project waarbij studenten en coaches aan open source projecten werken. Bekijk het achtergrondverhaal op www.prisma.care

Wij nodigen jou graag uit om de app op zaterdag 16 september te komen uittesten.

Programma (14u – 16u):

  • Presentatie van de app en ons verhaal.
  • Workshop: samen met ons de app installeren en familiefoto’s en verhalen vastleggen. 
  • Voorstelling verteldoos ‘De Beurs’

Wat brengt u mee?

  • Een smartphone of tablet
  • Foto’s, teksten (herinneringen, kaartjes, …) (al dan niet in digitale vorm)

De deelnemers bieden wij graag een drankje en een stukje taart aan.

Inschrijven

Inschrijven is gratis. Gelieve uw deelname voor 9 september te bevestigen bij Aline Verbeeck, via aline@bieterf.be

Locatie

in de cafetaria van WZC Ter Berken (Zijstraat 59, Roeselare)