28-07-2018

VACATURES: communicatiemedewerker en projectmedewerker jongeren

Ter versterking van ons team is ARhus op zoek naar een communicatiemedewerker en een projectmedewerker jongeren. Word jij onze nieuwe collega? Kandideer voor 28 juli!Lees meer

Kalenderdetail

donderdag 14 september 2017
Gisteren zal het regenen, openingsavond De Alzheimer Code
De Spil, Hippoliet Spilleboutdreef 1, Roeselare
Gisteren zal het regenen, openingsavond De Alzheimer Code

Tijdens deze openingsavond van De Alzheimer Code nemen we een feestelijke start met de voorstelling ‘Gisteren zal het regenen’. Acteur Josse De Pauw leest uit 'Gestameld liedboek' van Erwin Mortier, Koenraad Tinel maakt live on stage penseeltekeningen, Hannah De Meyer leest Bernard Dewulf, Charles Ducal, Joke van Leeuwen e.a. Waar woord en beeld tekortschieten, spreekt de muziek van het Rony Verbiest Trio.

Almaar meer mensen krijgen met dementie te maken. Maar nog steeds botst dementie tegen een muur van onbegrip en taboes. De Alzheimer Code is een project dat dementie bespreekbaarder wil maken. Het pleit voor een genuanceerde, respectvolle beeldvorming en steekt een hart onder de riem van mensen met dementie én van diegenen die hen omringen, begeleiden, verzorgen. De dementieweek / De Alzheimer Code loopt van 14 september tot 30 november 2017. Initiatiefnemers zijn het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, de Alzheimer Liga Vlaanderen en Hellebosch vzw i.s.m. talrijke lokale partners zoals ARhus, De Spil, Vives etc. 
De Alzheimer Code is een sociaal-cultureel project: sociaal van inhoud, artistiek en cultureel van opzet en idee. Het uitgebreide programma wordt georganiseerd i.s.m. talrijke lokale partners zoals ARhus, AZ Delta, De Spil, Vives etc. en doet meer dan 60 steden en gemeentes aan. Meer info op www.alzheimercode.be.

Wanneer: donderdag 14 september om 20u
Waar: De Spil, Hippoliet Spilleboutdreef 1, Roeselare
Toegangsprijs: 12 euro
Inschrijven: tickets via De Spil