16-06-2018

Vacature: projectcoördinator

Ter versterking van het team projecten zijn wij op zoek naar een coördinator voor onze langlopende projecten.

Kalenderdetail

dinsdag 20 februari 2018
Opvoeden in tijden van sociale media
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Opvoeden in tijden van sociale media

Facebook, Snapchat en WhatsApp zijn ondertussen begrippen die je dagelijks tegenkomt in de media en waar jongeren mee lijken te kunnen spelen. Maar waar gebruiken ze deze ‘sociale media’ voor? Wat zijn de kansen? Wat zijn de gevaren? Zijn onze kinderen ondertussen screenzombies of loopt het toch niet zo een vaart?

In deze lezing laat pedagoog Pedro De Bruyckere jou ontdekken hoe je hier als ouder, opvoeder of leerkracht best mee omgaat.

Pedro De Bruyckere is onderzoeker en pedagoog aan de Arteveldehogeschool in Gent en verdiept zich al jaren in de leefwereld van jongeren. Als spreker streeft hij er steeds naar om moeilijke theorieën zo helder mogelijk te vertalen naar de praktijk aan de hand van talrijke voorbeelden. Hij is (mede-)auteur van verschillende boeken waaronder ‘Jongens zijn slimmer dan meisjes, en andere mythes over het onderwijs’, ‘Is het nu generatie X, Y of Einstein’, ‘De jeugd is tegenwoordig’ en ‘Ik was 10 in 2015’, over tendensen die een invloed zullen hebben op het leven van kinderen en jongeren.

I.s.m. CM Roeselare-Tielt en i.h.k.v. de Week tegen Pesten.

Wanneer: dinsdag 20 februari van 19u30 tot 21u30
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (ARgora +0) 
Toegangsprijs: € 5
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier. Betalen kan online of aan de deur (maak je keuze op het formulier). Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of telefonisch op het nr 051 69 18 00.

 

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.

© Foto: Read my lips