01-11-2018

Digitale Week 2018

Tijdens de Digitale Week organiseren honderden organisaties boeiende activiteiten om mensen digitale vaardigheden bij te brengen, ze mediawijs te maken en volop te laten genieten van de mogelijkheden van digitale cultuur. Ook ARhus doet mee. Ontdek snel onze activiteiten! Lees meer

Kalenderdetail

donderdag 19 april 2018
De Middagploeg: Alain Remue over ‘Achter de schermen van de Cel Vermiste Personen’
ARhus, De Munt 8, Roeselare
De Middagploeg: Alain Remue over ‘Achter de schermen van de Cel Vermiste Personen’

Voeding voor je geest tijdens je middagpauze. In 2018 ondergaat het ARhus-café een volledige metamorfose – een facelift die de naam ARhus-café alle eer zal aandoen. Hierdoor kan onze reeks Broodje ARhus niet langer doorgaan. Wel nodigen we nog steeds maandelijks, op donderdag over de middag, bevlogen sprekers uit die tijdens ‘De Middagploeg’ hun verhaal brengen. Dus zonder soep en broodje, mét passie, wilskracht, engagement en emotie. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW.

In 1995, naar aanleiding van de zaak-Dutroux, werd in België de Cel Vermiste Personen opgericht. De Cel is het steunpunt van de Federale Politie die zich bezig houdt met onrustwekkende verdwijningen. Luitenant bij de Rijkswacht Alain Remue kwam aan het hoofd te staan.

De belangrijkste en meest traumatische verdwijningszaak van het land was zijn vuurdoop. Hij staat bekend als een van de meest betrokken politieagenten van het land. Alain Remue brengt ons zijn relaas over vertwijfeling en hoop, tragedie en opluchting.

"Als er iets is, wat je in je leven niet wil zijn, dan is het wel ouder van een vermist kind" – Alain Remue, Diensthoofd Cel Vermiste Personen, Federale Politie

Wanneer: donderdag 19 april 2018 van 12u15 tot 13u15
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel, verdieping -1)
Toegangsprijs: 5 euro
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier. Betalen kan online of aan de deur (maak je keuze op het formulier). Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of telefonisch op het nr 051 69 18 00.

 

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.